Zo verbouw je veilig je huis

huis verbouwen

Een woning verbouwen heeft doorgaans heel wat voeten in de aarde! Vaak begint een verbouwing met het uitwerken van de plannen in goed doordachte bouwtekeningen. Vervolgens is het zaak om hier de juiste partijen voor te benaderen, om de verbouwing niet volledig zelf uit te hoeven voeren. Regel een elektricien, schakel een loodgieter in en vertrouw bijvoorbeeld op de hulp van een hovenier om de tuin opnieuw aan te laten leggen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het merendeel zelf te doen. Hierbij is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Heb je bijvoorbeeld al een aantal instructievideo’s bekeken? Beschik je over het juiste gereedschap? Enzovoorts.

Instructievideo’s voor het uitvoeren van klussen

Op internet vind je tegenwoordig tal van handige bronnen, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe klussen moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van elektra in huis. Veel woningbezitters kiezen voor een verlaagd plafond. In zo’n geval kan het slim zijn om een bestaand lichtpunt door te trekken naar bijvoorbeeld verschillende spotjes in het plafond. Door hier een stappenplan voor te downloaden, is de kans op fouten relatief klein. Andere klussen op het gebied van elektra kun je beter aan een loodgieter overlaten. Denk aan het uitbreiden van de meterkast, het trekken van elektriciteitskabels tussen muren, enzovoorts.

tips huis verbouwen
Tips om zelf je huis te verbouwen

Werk altijd samen met iemand anders

Naast de hulp die het internet je biedt, kan het slim zijn om bepaalde klussen samen aan te pakken. In het bijzonder wanneer het om klussen op hoogte gaat. De een houdt hierbij de ladder vast en geeft materialen aan, terwijl de ander op de ladder zelf staat. Op deze manier voorkom je dat de ladder valt, of dat je voortdurend heen en weer moet lopen voor de materialen. Vier ogen zien daarbij meer dan twee! Zie je iets over het hoofd? Heb je alles goed uitgedacht? Enzovoorts.

Maak daarbij gebruik veiligheidsproducten. Zoals handschoenen en stalen neuzen. Als je met grote machines werkt is het handig om gehoorkappen te gebruiken om zo geen gehoorbeschadiging op te lopen. Ook bij verschillende werkzaamheden kan je gebruik maken van verschillende soorten handschoenen. Als je ervan houdt om veel grip te hebben en met niet grove materialen te werken dan kunnen dunne werkhandschoenen van katoen een goede oplossing bieden. Deze houden je vingers flexibel waardoor je alle bewegingen eenvoudig kunt uitvoeren en gemakkelijk dingen kunt optillen. Als je met grove materialen werkt is het handiger om grotere dikkere handschoenen te gebruiken.