Tips om je verhuizing in goede banen te leiden

verhuislift

Gefeliciteerd, je hebt een contract getekend voor je nieuwe woning! Dan begint het hele proces van het plannen en uitvoeren van de verhuizing. Het is een leuk, maar stressvol proces en daarom is het verstandig om je overal goed op voor te bereiden. Het klinkt altijd heel simpel: alles spullen inpakken, vervoeren naar het nieuwe adres en daarna weer uitpakken. Er komt echter een stuk meer bij kijken en in dit artikel ga ik je een aantal tips geven om je verhuizing in goede banen te leiden.

Maak een checklist

Een goede verhuizing begint met een goede voorbereiding. Om alles echt in goede banen te leiden, is het slim om alles vast te leggen. Als je alle taken die uitgevoerd moeten worden op een to do lijstje zet, kun je alles stapsgewijs afwerken. Zo kan je precies zien waar je bent gebleven en zien welke taken je nog te wachten staan. Deze manier van verhuizen kan je een hoop rust geven. Kijk ook van te voren naar welke externe materialen je nodig hebt. Ga je verhuizen naar een appartement op een bovenverdieping? Wellicht is het huren van een verhuislift handig! Op deze website kun je verhuisliften huren in Rotterdam.

verhuizen
Een aantal tips om je verhuizing in goede banen te leiden

Op de verhuisdag

Het is eindelijk de grote dag van de verhuizing, zorg ervoor dat je deze dag op tijd op staat en dat je goed ontbijt. Een verhuizing kan een stressvolle dag zijn en dan heb je alvast een goede basis gelegd voor de dag. Pak daarna de laatste spullen in die je tot op het laatste moment nodig had. Heb je bepaalde zaken direct nodig in je nieuwe huis, houd deze dan apart. Een andere tip is om de meterstanden op te nemen, zowel in het nieuwe huis als in het oude huis. Loop vervolgens in het oude huis alle ruimtes nog een keer na. Ben je echt niks vergeten? Loop ook nog even naar de schuur, kelder en zolder. Check alles! Nu is het dan echt tijd om alle spullen in te laten en te vertrekken naar je nieuwe woning.

Na de verhuizing

Wanneer je bent aangekomen op je nieuwe adres zul je binnen 5 dagen dit moeten aangeven bij je nieuwe gemeente. Bel vervolgens ook eens aan bij je buren en maak kennis met de mensen in je wijk. Een goede buur is uiteindelijk beter dan een verre vriend, althans dat zeggen ze! Over vrienden gesproken, licht ook deze in over je verhuizing. Daarnaast moet je ook belangrijke instanties informeren over de adreswijziging.