Nieuw huis? Dit is wat je moet regelen!

beveiliging nieuwe woning

Gefeliciteerd, je bent de eigenaar geworden van een nieuw huis! Bij de aankoop van een woning komt veel kijken. Heb je de financiering al rond? Is je eigen woning verkocht, of heb je de huur hiervoor opgezegd? Enzovoorts. Op het moment dat alles geregeld lijkt te zijn, blijkt er nog meer nodig! Denk bijvoorbeeld aan de noodzaak van het overzetten of afsluiten van verzekeringen voor de woning, het aanvragen van een energiecontract, enzovoorts. Ook is het raadzaam om goed na te denken over de beveiliging van de woning. Mogelijk hebben de vorige bewoners sleutels rond laten slingeren. Geen fijn idee, als je net je nieuwe televisie in de woning gezet hebt!

Laat sloten op ramen en deuren vervangen

Niet alleen vergroten rondzwervende sleutels de kans op een inbraak. Ook zijn de bestaande sloten op ramen en deuren mogelijk sterk verouderd. Een slot vervangen zou je zelf kunnen doen. Op internet vind je websites waarop stapsgewijs wordt toegelicht hoe het vervangen van een slot werkt. Houd er hierbij rekening mee, dat de kans op schade aan het kozijn of de deur relatief groot is. Het kan een reden zijn om voor het vervangen van het slot een slotenmaker te benaderen. Slotenmakers hebben de kennis en ervaring om het slot op de juiste wijze te vernieuwen.

slot vervangen nieuwe woning
Sloten op ramen en deuren vervangen bij je nieuwe woning

Verzekeringen voor je woning afsluiten

Ook niet onbelangrijk: het afsluiten van verzekeringen voor de nieuwe woning. Sommige verzekeringen waren mogelijk al verplicht voor de aanvraag van je hypotheek. Andere verzekeringen kun je nu alsnog afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Mocht je voornemens zijn een verbouwing door te voeren in huis, dan kan ook een rechtsbijstandsverzekering interessant zijn. Laat je goed adviseren over de verschillende soorten verzekeringen die voor jouw situatie belangrijk zijn, om te voorkomen dat je tegen hoge kosten aanloopt.

Wil je wat gaan verbouwen? Let er dan op dat je op tijd begint en dingen alvast inplant. Soms zijn bepaalde machines of vaklui schaars waardoor er een lange wachtrij is. Als je van te voren alles goed regelt is de kans op vertraging dan een stuk kleiner dan normaal. Ook kun je alvast zorgen dat je de moeilijk te kopen spullen zoals speciaal meubilair alvast in huis neemt als hiervoor de ruimte beschikbaar is in je eigen huis. Zo kun je gelijk beginnen als je een nieuwe huis hebt, want daar wil je natuurlijk als nieuwe eigenaar zo snel mogelijk in om te genieten van je nieuwe huis.