Zo verbeter je jouw slaapkamer voor een goede nachtrust


Slaapproblematiek is een steeds groter probleem in Nederland. Steeds meer mensen kampen met problemen door te weinig en effectief slapen. We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is. Zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid. Als men beter slaapt, zal dit van invloed zijn op een gezonder en gelukkig leven. Juist nu, nu we veel meer stress ervaren, is dit van essentieel belang. Maar hoe zorg je ervoor dat je beter slaapt? Het optimaliseren van de slaapkamer lijkt de sleutel voor succes te zijn. In dit artikel bespreken we enkele tips om dit mogelijk te maken. Van de aanschaf van de juiste bedden tot een goed matras. Alles om eindelijk weer eens een goede nacht te maken.

Minder apparatuur in de slaapkamer

Steeds vaker zien we dat de slaapkamer ook voor andere dingen wordt gebruikt dan enkel rusten. Lekker televisiekijken op bed, nog even snel een krantje lezen of een slok drinken. De slaapkamer is van alle markten thuis.

Hoewel we heel goed kunnen begrijpen dat de slaapkamer voor verschillende doeleinden kan worden ingezet, heeft dit niet altijd een even positief effect op de nachtrust. Er wordt immers niet voor niets geadviseerd om de beeldschermtijd tot het minimum te beperken voordat je gaat slapen. Wanneer je besluit om ook op de slaapkamer televisie te kijken, kan je ongemerkt de nachtrust beïnvloeden.

Probeer daarom minder apparatuur in de slaapkamer te installeren en beperk je enkel tot slapen in deze ruimte. Zo beschik je over minder afleidingen en zal je nachtrust sneller verbeteren. Doe tevens je best om meer rust in de ruimte te creëren. Verwijder daarom ook luidruchtige klokken of zoemende computers, zodat je van een oorverdovende stilte kunt genieten.

slapen

Investeer in een goed bed

Een goede nachtrust begint natuurlijk bij het uitkiezen van een geschikt bed. Kies voor een bed waar je niet alleen ontspannen op kunt slapen, maar ook eentje die speciaal ingericht is op jouw slaaphouding en lichaamsbouw. Hier speelt ook de keuze voor een goed matras natuurlijk een belangrijke rol bij. Wanneer je niet comfortabel kunt slapen of rug- en nekklachten ervaart, zal dit de nachtrust uiteraard niet ten goede komen. Vervang je matras daarom op tijd en grijp in zodra je fysieke ongemakken begint te ervaren. Zo bespaar je jezelf een hoop slapeloze nachten.

Beter slaapklimaat

Het klimaat in de slaapkamer is van essentieel belang voor een goede nachtrust. Wetenschappers stellen zelfs dat 16 graden de ideale temperatuur is om in te slapen. Toch geldt dit uiteraard niet voor iedereen. De echte koukleumen onder ons zullen 16 graden toch echt te weinig vinden. En klappertandend in bed liggen heeft niemands voorkeur.

Dekbedden kopen van Weidswonenenslapen is dan ook de sleutel tot succes. Kies een dekbed die bij je past. Heb je het snel koud? Dan is een 4 seizoenen dekbed wellicht het overwegen waard. Zo beschik je altijd over een dekbed die past bij het seizoen en jouw lichaamstemperatuur.

Probeer je kamer ook zoveel mogelijk te luchten en schoon te houden. Als de lucht vervuild is, kan dit vervelende fysieke problemen opleveren. Allemaal zaken die de nachtrust niet ten goede komen. Laat de slaapkamer daarom bij het opstaan altijd eerst even goed doorluchten en verschoon je beddengoed met enige regelmaat. Als je in een fris en schoon bed stapt, zal dit uiteindelijk ook van positieve invloed zijn op de nachtrust.