Woontrends van 2021

woontrends 2021 bekijken

Lees hier over het nieuwe wonen, de woontrends van 2021. Via menig online woon magazine valt op dat er veel mogelijk is. Het industriële blijft hip. Maar ook het tegenovergestelde, inrichten in landelijke stijl, is helemaal in. Omdat al die stijlen veelvuldig te verkrijgen zijn, is iedere woning in te richten naar eigen stijl en smaak.

Je huis is jouw thuis

Niemand kan vertellen hoe jij jouw woning moet decoreren en inrichten. Het is jouw woning, dus het is in jouw stijl en smaak. Een online woon magazine kan alleen maar suggereren, maar hoe komen de plaatjes in jouw brein terecht? Je hersenen kunnen landelijk vertalen als knus en huiselijk, maar ook als oubollig. Het tegenovergestelde is ook mogelijk, dat je volledig afknapt op de industriële look. Het is daarom goed dat het nieuwe wonen zoveel keuzes aan je overlaat, zodat jij van je huis jouw thuis kan maken.

Kleuren hebben veel invloed op je psyche

Hoe het voelt is essentieel. Kenmerkend voor landelijke stijl zijn de natuurkleuren met bruin als hoofdkleur. Bruin is warm en maakt die huislijke sfeer. Anderzijds dat lichtgrijze, de hoofdkleur van de industriële inrichting, schept optisch veel ruimte. Nu zijn dit echt van die tegenstellingen. Bijvoorbeeld groen geeft rust. Misschien is afwijken van de gangbare kleuren de oplossing om die woning te verkrijgen die het beste is voor jouw gemoedstoestand? Kleuren moet je niet zien, kleuren moet je voelen. Hoe komen de kleuren in jouw brein terecht? Een gegeven is dat je daarom enkel de muur bij het hoofdeinde van het bed een ronduit bonte kleur kan geven. Die muur in de slaapkamer is echt het enige wat je zonder consequenties voor de hersenen pimpelpaars kan maken.

wat zijn de woontrends van 2021

Aan kleurenkaartjes heb je weinig hulp en steun

Ieder verfmerk heeft een kleurenwaaier. Ook in de bouwmarkt presenteren ze trots hoeveel kleuren zij kunnen maken. Het is alleen zo moeilijk voor te stellen, hoe komt de kleur over als die over een hele muur is uitgesmeerd? Vandaar dat een online woonmagazine zo’n handig hulpmiddel is. Je ziet het totaal, je proeft de sfeer. Je krijgt een goede impressie van het nieuwe wonen, de woontrends van 2021. Succes met je huis tot jouw thuis maken.