Welke verzekeringen zijn verplicht in Nederland

Brandend huis

Brandverzekering vergelijken is relevanter dan ooit. Iedere brandverzekering heeft een aantal verplichte zaken die je moet laten verzekeren. Het komt neer op schade die ontstaat aan je woning met als oorzaak brand, explosies, overstromingen en andere natuurlijke elementen met een vernietigende kracht. 

In een wereld waar een oorlog niet ver weg lijkt en daarnaast op het journaal de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar worden voor huizen die een natuurramp te verduren krijgen, blijkt hoe belangrijk een brandverzekering is. Tijd om op zoek te gaan naar de plek waar jij voor jouw budget de meeste brandschade vergoed krijgt.  

 

Je moet jezelf niet in het verkeer wagen zonder autoverzekering

De autoverzekering is verplicht, en dat is maar beter ook als je nagaat hoeveel onverantwoordelijke bestuurders jij iedere dag tegenkomt. Het is dan goed om te weten dat als deze mensen op een dag besluiten op jouw auto in te sturen, dat hun verzekering jouw netjes vergoed. 

 Voor de ervaren bestuurders is het wellicht goed om te weten dat je een autoverzekering kunt afsluiten die een hoger tarief heeft maar je wel in meer gevallen uit de schade helpt. Wil jij dat de eigen gereden schade die je maakt op een dag dat je nog slaapdronken achter het stuur kruipt maakt vergoed wordt door de verzekering? Dan is een volledige verzekering echt iets voor jou.  

Een auto met schade
Een auto met schade

Verzekeringen vergelijken is de moeite waard

Gelukkig hebben we niet vaak schade die door de verzekering vergoed hoeft te worden, anders zou de prijs van de verzekering aan de hoge kant uitvallen. Er is wel een aanzienlijke kans dat je, als je al even geen verzekeringen vergeleken hebt, deze prijs aan de hoge kant is. 

Misschien bestaat er wel ergens een verzekering die evenveel dekt als je huidige verzekering, maar dan voor een lager maandelijks bedrag. Dan moet je uiteraard overstappen naar deze partij. Wanneer jij het gevoel hebt dat je teveel betaalt omdat je amper schade maakt, dan kun je zonder schuldgevoel overstappen naar de verzekeringsmaatschappij aan de overkant waar het gras groener is.