Waterschade aan je woning verhelpen


Hoewel je hoopt dat het je nooit zal overkomen, kun je onverhoopt te maken krijgen met waterschade aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage in huis, waarbij het vrijgekomen vocht in een muur, vloer of plafond trekt. Houd er rekening mee dat het vaak al snel enkele maanden zal duren voordat deze waterschade volledig hersteld is. Daarbij is een waterschade aan archieven of fotoboeken helemaal niet te herstellen in de meeste gevallen. Reden genoeg om de waterschade zo goed mogelijk te voorkomen! Je voorkomt de waterschade door de leidingen in huis regelmatig te laten controleren door een loodgieter. Mocht er sprake zijn van een lekkage, dan zal de loodgieter deze direct voor u verhelpen.

Verschillende vormen van waterschade in huis

Waterschade komt in tal van verschillende vormen voor in woningen. Naast de schade die aan voorwerpen, zoals meubels en archieven, kan ontstaan, ontstaat de waterschade vaak ook op muren en plafonds. Deze waterschade is te herkennen aan lelijke schimmelplekken, die je woning een onhygiƫnische indruk geven. Je moet er toch niet aan denken, dat je lelijke bruine vlekken op je witte muren krijgt? Door de lekkages in huis zo snel mogelijk te laten verhelpen door een ervaren loodgieter is de kans op waterschade erg klein.

Waterschade verhelpen met hulp van een vakman

Voor het verhelpen van de waterschade in huis heb je vaak de hulp nodig van een ervaren vakman. Het is van het type waterschade afhankelijk, welke vakman je hierbij kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan een vakman voor het stuken van de muren, een vakman voor het herstellen van het houtwerk in huis, enzovoorts. Daarbij zal je een loodgieter in moeten schakelen voor het oplossen van de lekkages in huis. Pas wanneer al het vocht uit je woning getrokken is, kan begonnen worden met het herstel van de waterschade.

Bron: Loodgieter uit Leiden