Rioleringsproblemen voorkomen in huis


Problemen met de riolering vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Rioleringsproblemen zorgen vaak voor een smerige stank in je woning en zijn daarbij erg lastig zelf te verhelpen. In het ergste geval is het zelfs niet langer mogelijk om je toilet of douche nog te gebruiken bij een verstopping in de afvoer. Reden genoeg om de kans op rioleringsproblemen zo klein mogelijk te maken! Om je hierbij te helpen geeft een expert op het gebied van verstoppingsproblemen je een aantal handige tips in dit artikel. Denk hierbij niet alleen aan de afvoer van de sanitaire voorzieningen in huis, maar kijk ook naar de regenpijpen buiten de deur.

Houd je restafval buiten de afvoer

Het voorkomen van rioleringsproblemen begint bij het weren van restafval uit de afvoer in huis. Denk bijvoorbeeld aan etensresten die bij het afspoelen van borden in de afvoer terechtkomt, een overmatig gebruik van toiletpapier, bladeren en kleine takjes bij de regenpijpen onder de goten, enzovoorts. Er zijn relatief goedkope hulpmiddelen te koop die je hierbij kunnen helpen. Denk aan een klein zeefje voor de gootsteen, een bladvanger voor over de regenpijpen, een filter voor het putje van de douche, enzovoorts. Dergelijke producten zijn bij vrijwel iedere bouw- en hobbywinkel te koop.

Laat de afvoer regelmatig doorspuiten

Tot slot is het sterk aan te raden om de afvoer in huis eens per jaar of eens per twee jaar onder een hoge druk door te laten spuiten door een loodgieter. Op deze manier zorg je ervoor dat beginnende verstoppingen letterlijk voor je worden opgelost. Mocht het voorkomen van een verstopte afvoer al te laat zijn, dan kun je een verstopping verhelpen door deze eveneens door te laten spuiten. Op internet vind je genoeg rioolservices van loodgieters bij je in de buurt die je hierbij kunnen helpen!