Transformeer je woonkamer met een vloer

woonkamer

De woonkamer is de kamer in huis waar men de meeste uren per dag doorbrengt. Vaak wordt hier visite ontvangen, gegeten, maar ook uitgerust. Omdat er zoveel tijd in de woonkamer wordt doorgebracht is het van belang dat deze naar uw persoonlijke smaak is ingericht. Hier horen niet alleen de woondecoraties en meubels bij, maar zeker ook een geschikte vloer.

Het kiezen van een geschikte vloer voor in de woonkamer is lastig, omdat woontrends komen en gaan. De trends voor dit jaar zijn bijvoorbeeld een minimalistische inrichting, het buiten naar binnen halen, een industriële stoere stijl, Dutch design en het gebruik van de kleuren zwart, wit, grijs, poederkleuren en uitspringende kleuren zoals geel. Nu is het een hele klus om een vloer te kiezen die bij de stijl past die u mooi vindt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer bij een andere inrichting zou passen, mocht er ooit gewisseld worden van stijl. Ook is de wens tegenwoordig vaak dat een vloer van goede kwaliteit is, gemakkelijk in onderhoud is en lang meegaat.

Woonkamer
Knap je woonkamer op met een nieuwe vloer. Deze is eenvoudig gelegd. Je woning krijgt direct een andere uitstraling.

Houten vloeren zijn nog altijd een trend, en staan goed bij vele verschillende wooninrichtingen. Wel vragen echte houten vloeren veel aandacht voor het onderhoud. Een mooie oplossing hiervoor is het gebruik van een PVC vloer. Dankzij moderne technieken zien PVC vloeren er steeds beter uit. Ook zijn deze vloeren tegenwoordig slijtvast, stevig, makkelijk in onderhoud en hebben een aantal voordelen op natuurlijk materiaal. Ook zijn deze vloeren geluidsdempend, wat een voordeel is bij een gehorig huis. Het grootste voordeel aan PVC vloeren is dat ze tegenwoordig amper van echt hout te onderscheiden zijn. Er zijn verschillende kleuren en soorten vloeren beschikbaar, zodat er zeker één is die bij uw wooninrichting zal passen. Daarnaast zijn PVC vloeren een trend, dus wat dat betreft zit u zeker goed.

Wilt u toch iets anders, en ook geen echte houten vloer? Dan is er nog een andere optie, namelijk een vloer van vinyl. Vloeren van vinyl zijn zeer makkelijk te onderhouden, beschikbaar in veel verschillende patronen en kleuren en zijn zeer voordelig. Ook vinyl met een houtpatroon heeft tegenwoordig een zeer realistisch uiterlijk. Als u liever wat anders heeft dan hout, dan is dit ook mogelijk. Tegenwoordig zijn er ook vinyl vloeren met bijvoorbeeld een steen patroon, wat ook steeds meer een trend is. Kortom, wilt u er zeker van zijn dat u een vloer heeft die bij de trends van deze tijd past, gemakkelijk te onderhouden is en slijtvast? Dan zijn PVC of vinyl vloeren zeker een goede keuze voor uw woonkamer!