Wat moet je wel en niet doen bij het inrichten van de babykamer?


Het proces van het inrichten van de babykamer is één van de leukste dingen die je tijdens je zwangerschap kan doen. Je kan de kamer op verschillende manieren inrichten. Naast dat de babykamer er leuk uit moet zien, moet de baby kamer ook praktisch en veilig worden ingericht. Weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder 5 tips om de baby kamer in te richten.

1. Maak de babykamer persoonlijk

Het is leuk om de baby kamer een persoonlijke touch te geven. Plak bijvoorbeeld een mooie sticker op de muur, dat kan een quote zijn, een mooie dieren sticker of de naam van je baby. Je kan ook lijstjes ophangen aan de muur. Hang bijvoorbeeld de foto van de eerste echo aan de muur of leg iets van jou of je partner neer van toen jullie net geboren waren. 

een babykamer inrichten
een babykamer inrichten

2. Kies praktische meubels in de babykamer

In een babykamer zal je verschillende meubels nodig moeten hebben. Hoe leuk het ook is om voor de mooiste en misschien daardoor wel de minst praktische meubels te gaan, het is niet handig om dit te gebruiken. Je zal er later spijt van hebben. Ga bijvoorbeeld voor een commode wat ook dient als opbergkast. Laat het wiegje maar in de zolder staan. Een wiegje gebruik je namelijk alleen de eerste paar weken, daarna zal je al snel een ledikant nodig hebben. Koop ook geen meubels die onpraktisch groot zijn, waardoor je weinig ruimte over heb. 

 

3. Niet te veel spullen 

Knuffels en speelgoed is leuk in de babykamer, maar kunnen de babykamer onnodig druk maken. Een te drukke kamer is niet leuk voor jou en je baby. Voor jou zal het meer opruimen zijn en voor de baby te veel afleiding. Een babykamer is immers om te slapen en te voeden. Een gezellige kamer is ook te creëren met weinig spullen.