Wat is jouw ideale hoofdkussen?

hoofdkussen

Slaap is essentieel voor het behoud van een goed humeur, een betere levenskwaliteit en een langere levensduur.

We brengen ongeveer een derde van ons leven slapend door, dus is het heel belangrijk te weten hoe je het beste kussen kiest. Een slechte nachtrust kan leiden tot vermoeidheid en een onwel gevoel voor de volgende dag.

De juiste keuze van kussen kan nekpijn, rugpijn, slaperigheid overdag, stemmingswisselingen, rusteloosheid voorkomen. Slapen met een verkeerd kussen schaadt zelfs onze lichaamshouding en veroorzaakt ernstige problemen in de wervelkolom.

Maar hoe kies je het beste kussen?

Het juiste kussen is het kussen dat ons comfortabel maakt en onze houding tijdens de slaap correct laat zijn. En het hangt ook af van hoe we gewend zijn te slapen.

Het kussen moet op dezelfde hoogte liggen als de ruimte tussen jouw hoofd en de matras, zodat een hoek van 90 graden in de nek wordt gevormd, wat de fysiologische anatomie van de wervelkolom ten goede komt.

De beste manier om te weten welk type het beste is voor elke persoon, is de verschillende modellen op de markt te testen, aangezien elk van ons een eigen biotype heeft en een bepaalde kussen conditie vereist.

Het is raadzaam om op een bed te gaan liggen en het model te kiezen met de voor je meest geschikte hoogte. Het is ook belangrijk om de ondersteuning van het kussen te bepalen, door het te classificeren als zacht, medium of stevig.

Slaapkussen
Vind de perfecte slaapkussen

Hoofdkussen modellen beschikbaar

De keuze van het materiaal is zeer persoonlijk, onder de belangrijkste modellen zijn: schuim, ganzenveer, latex en visco-elastisch schuim. Op de website van Sleepworld vindt je hoofdkussens voor ieders smaak. Het is de moeite waard om het te controleren!

Schuim: Aanbevolen voor gebruik in de zomer of voor wie in een warm klimaat woont, omdat het een materiaal is dat niet opwarmt.

Ganzenveer: omdat het een uiterst zacht materiaal is, biedt het een totaal comfort. Het wordt echter niet aanbevolen voor mensen die aan allergieën lijden.

Latex: Het belangrijkste kenmerk van dit model is het geperforeerde schuim dat de ventilatie bevordert en de kans op de ontwikkeling van micro-organismen vermindert.

Visco-elastisch schuim: Materiaal dat zich aanpast aan de vorm van het hoofd, maar terugkeert naar zijn oorspronkelijke volume wanneer de druk wordt weggenomen.