Wat kunt u allemaal doen met een boormachine?

boormachines

Wie aan een boormachine denkt, ziet waarschijnlijk alleen een machine waarmee u kunt boren voor zich. Daar blijkt niks van minder waar te zijn aangezien u een boormachine voor veel andere dingen, dan boren, kunt gebruiken. Bent u nu benieuwd, welke manieren dit zijn, lees hieronder dan waarvoor u een boor allemaal voor kunt gebruiken. 

Boren 

Dit ligt natuurlijk voor de hand, maar u kunt een boormachine ten eerste gebruiken om te boren. Met een universele boor kunt wel in de meeste materialen boren. Wilt u echter in een specifiek soort materiaal boren, dan is het aan te raden om hiervoor een speciaal aangewezen boor te gebruiken. 

Schuren 

Naast boren, kunt u een boormachine ook inzetten als u iets wilt schuren. U kunt uw boormachine gemakkelijk omtoveren tot een schuurmachine door een speciaal opzetstuk op de machine te plaatsen. Dit opzetstukje is perfect aangezien dit op elke boormachine past en u dus met elke boormachine kunt schuren. Waar u met een traditionele schuurmachine niet bij kunt, kunt vooral ronde vormen gemakkelijk schuren met een boormachine. 

boren
De belangrijkste functie: boren

Breken 

Niet veel mensen kunnen hard materiaal breken met hun hand. Het is daarom goed om te weten dat wanneer u een boormachine heeft u die nu ook kan inzetten als beitel. Beitels voor boorhamers of combihamers zijn er in verschillende soorten en maten. U kunt deze beitels voor boorhamers of combihamers bij elkaar in een set kopen of juist afzonderlijk van elkaar aanschaffen. 

Zagen 

Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar u met een boormachine zelfs zagen. Door middel van een gatenzaag kunt u mooi en ronde gaten zagen in hout of steen. Bovendien kunt u met een gatenzaag door bijvoorbeeld gips of spaanplaten in zagen.