Kies ik voor jaloezieën of rolgordijnen?

houten jaloezieën

Raamdecoratie kopen is geen eenvoudige klus. Er zijn namelijk heel wat soorten om uit te kiezen. Daardoor kan je juist gaan twijfelen. Twee van de populairste opties zijn echter jaloezieën en rolgordijnen. Door één van deze twee soorten raamdecoratie te kiezen kan je dus niet missen. Maar wat is er voor jou de beste keuze? 

De voordelen van jaloezieën

Weet je niet of je het best voor jaloezieën of rolgordijnen kiest? Dan helpt het om de voordelen van beiden met elkaar te vergelijken. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld erg charmant, makkelijk in onderhoud en hebben veel mogelijkheden op gebied van lichtinval. Ze zijn ook doorgaans goedkoper dan rolgordijnen en dus een goede optie met een beperkter budget.

De voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen bieden je, net als jaloezieën, heel wat mogelijkheden op vlak van lichtinval, maar dan op een andere manier. Ze zijn daarnaast verkrijgbaar in een verduisterende stof waardoor ze ook ideaal zijn voor in je slaapkamer. Maar het grote voordeel van een rolgordijn tegenover jaloezieën is vooral dat ze de ruimte isoleren. Jaloezieën vergen wel iets meer tijd om schoon te maken.

rolgordijn
Op zoek naar een rolgordijn?

Wat is voor jou de beste keuze?

Zowel rolgordijnen als jaloezieën hebben heel veel voordelen. Of je nu beter voor rolgordijnen of jaloezieën kiest, hangt vooral af van een aantal factoren. Jaloezieën zijn goedkoper en dus de beste keuze als je niet veel geld kan uitgeven. Ze zijn daarnaast perfect om charme aan je interieur toe te voegen en als je jezelf tijd wilt uitsparen met schoonmaken.

Vind je het belangrijk dat de ruimte verduisterd is? Dan zijn rolgordijnen een betere optie. Ook als je de ruimte meer wilt isoleren is dit soort raamdecoratie voor jou beter. Wat ook je voorkeur draagt, je geniet altijd van heel wat voordelen!