Waar moet ik allemaal aan denken als ik hout koop?


Goed gereedschap is het halve werk. Maar goede materialen zijn minstens zo belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan het gereedschap. Want wanneer het project eenmaal tot stand gekomen is moet het natuurlijk nog jaren mee gaan.

 

Hout kopen voor in de tuin

Wanneer u van plan bent hout te kopen is het zeer belangrijk dat u rekening houdt met de omgeving waarin het hout gebruikt gaat worden. In de tuin staan houten constructies bloot aan alle denkbare weersomstandigheden. Het is natuurlijk jammer wanneer uw schutting na enkele jaren al helemaal weggerot is waardoor u weer een nieuwe moet plaatsen. Wanneer u dus hout wilt kopen voor buitengebruik is het kiezen van de juiste houtsoort zeer belangrijk. Hardhout is bijvoorbeeld van zeer goede kwaliteit. Bij buitengebruik gaat een bouwwerk van hardhout ongeveer 20 tot 25 jaar mee. Maar aan hardhout hangt dan ook een vrij hoog prijskaartje. Om die reden is vurenhout of grenenhout dan ook zeer populair voor gebruik in de tuin. Wanneer dit hout geïmpregneerd is gaat het in de regel maar iets korter mee dan hardhout. Maar het prijskaartje is wel een stuk lager.

 

Steigerhout voor binnen

Steigerhout wordt zoals de naam al doet vermoeden veel gebruikt in de steigerbouw. In werkelijkheid is steigerhout, vurenhout dat grof en ruw gezaagd is. Wanneer steigerhout buiten wordt gebruikt is het na ongeveer 7 maanden helemaal grijs. Van steigerhout worden vaak meubels voor zowel binnen als buiten vervaardigd. Ook is er in steigerhout keuze uit verschillende soorten. Wel of niet Geïmpregneerd, gebruikt of nieuw steigerhout of eventuele andere bewerkingen.

 

Hout online kopen

Naar wat voor soort hout u ook op zoek bent. Hout is net als veel andere producten tegenwoordig makkelijk online te bestellen, houthandel Venlo heeft bijvoorbeeld allerlei hoogwaardige kwaliteit hout online beschikbaar. U kunt bij verschillende bedrijven uw hout eenvoudig online bestellen . En aangezien niet iedereen over een aanhanger beschikt die groot genoeg is om een grote hoeveelheid hout te vervoeren wordt het hout dan ook keurig bij u thuis bezorgd.