De wetenschap achter de gietvloer


Een gietvloer is een prachtige aanwinst in je woning. Gietvloeren Limburg geven je woning een eigentijdse uitstraling bovendien zijn ze naadloos, makkelijk te onderhouden en hebben ze een hoge mate van slijtvastheid. Het ideale van gietvloeren Limburg is dat ze bovendien in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar zijn.

 

Hoe wordt een gietvloer aangebracht?

 

De mooiste gietvloer krijg je als de ondervloer goed wordt aangebracht. Dit betekent dat de ondervloer strak en vlak moet worden aangelegd, wil je zeker weten dat je een goede ondervloer hebt laat deze dan altijd aanleggen door een professional. Voor een strakke en scheurvrije vloer wordt er vaak gebruik gemaakt van egaline. Als de ondervloer klaar is kan de gietvloer worden opgebouwd uit meerdere lagen.

 

  • Laag 1 bestaat uit een hechtingslaag van epoxy. Dit maakt de ondervloer waterkerend zonder zuigende werking.
  • De volgende dag wordt op de uitgeharde epoxylaag een naadloze kleurlaag van ca. 3 mm in een keer gelegd.
  • De tweede laag dient minimaal 24 uur te drogen alvorens een zijdematte afwerkingslaag wordt aangebracht. Deze laatste laag zorgt ervoor dat de gietvloer beschermt wordt.

 

Hoe onderhoud je gietvloeren Limburg?

 

Gietvloeren zijn vrij eenvoudig in onderhoud en op de markt zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar. Het gebruik van deze middelen wordt ten zeerste aangeraden omdat je anders de kans hebt de vloer te beschadigen. Middelen bestaande uit polymeer en wax geven je vloer een beschermingslaag waarbij je de keuze hebt tussen mat en glanzend. Laat je een gietvloer in je woning aanleggen dan is de kans groot dat deze wordt afgewerkt met een zogenaamde polyurethaan toplaag. Dit is zowel kleurvast als sterk en heeft bovendien een antislip werking.

 

Bijna geen kleur te gek

 

Gietvloeren zijn in uiteenlopende RAL-kleuren verkrijgbaar en bijna niets is te gek en/of onmogelijk. Waar je het beste wel rekening mee houdt is dat proefkleuren in het echt op een grotere oppervlakte een heel ander effect kunnen hebben dan dat je eigenlijk zou willen. Laat je dus altijd goed informeren als het gaat om de kleur van je gietvloer.