Waar een professionele makelaar jou mee kan helpen


Elke goede makelaar is er voor jou als je jouw huis wilt verkopen. Een belangrijke stap in het verkopen van je huis is natuurlijk de waarde ervan bepalen. Je hebt een vraagprijs nodig en deze bepaalt mede hoe aantrekkelijk het voor potentiële kopers is om een bod uit te brengen op je huis. De vraagprijs bepaal je niet door zelf een inschatting te maken van de waarde. Door een ervaringsdeskundige makelaar in te schakelen wordt de vraagprijs heel specifiek bepaalt en blijft het realistisch. Deze helpt je om het beste uit de verkoop te halen en kan tevens goed advies geven aan potentiële kopers maar ook al jouw vragen beantwoorden.

Een specifiek advies over jouw woningwaarde

Vragen die vaak spelen zijn of je verlies maakt of juist overwaarde hebt, wat een realistische vraagprijs is en hoe je zelf de vraagprijs kunt verhogen en sneller je huis kunt verkopen. Veel makelaars bieden jou een gratis waardebepaling aan. Je woning wordt dan bezocht en er wordt gekeken naar vergelijkbare woningen en woningen in de regio. Dat alles samen zorgt ervoor dat een goed advies voor de woningwaarde kan worden gegeven. De inzetprijs die wordt geadviseerd is gebaseerd op de woningwaarde, deze zijn niet per se hetzelfde. De inzetprijs is ook afhankelijk van omgevingsfactoren bijvoorbeeld. Tevens wordt er een indicatie gegeven over hoe snel jouw huis verkocht zal worden. Dan weet jij waar je aan toe bent en waar je rekening mee moet houden.

Kies voor een gratis waardebepaling

De makelaar kan je tevens helpen om je woning verkoopklaar te maken. Deze weet immers het beste waar je op moet letten. Op die manier kan je de waarde van je huis ook verhogen of je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Kies je ervoor om een gratis waardebepaling te laten doen door een makelaar dan weet je zo snel mogelijk je woningwaarde. Zelfs als deze waardebepaling geld kost heb je er veel voordeel mee, dan weet je in elk geval waar je aan toe bent.