Verschillende soorten tapijttegels


Heeft u zich weleens afgevraagd waarom men nou tapijttegels in huis zou willen halen? Uw beeld bij tapijttegels bestaat uit een harde ruwe ondergrond. In dit artikel leggen we u graag het verschil uit tussen de ruwe maar stevige tapijt tegels.

Stevige tapijttegels

Deze tapijttegels vindt u doorgaans in ruimtes waar schoenen aangehouden worden. Denk aan kantoren of gangen. Doordat deze stevige tapijttegels goed tegen een stootje kunnen zijn ze duurzamer dan andere vloeren. Mocht er door slijtage of vuil toch wat vervangen moeten worden, dan is het mogelijk om een tegel los te halen om deze te vervangen. In plaats van een complete nieuwe vloer. Bij klik-laminaat is dit namelijk wat lastiger. Tapijttegels werken ook dempend voor de ruimte zodat geluid als minder storend ervaren wordt.

Er wordt wel eens wat gemorst op de vloer, gelukkig is het mogelijk om met een nat doekje en wat schoonmaakmiddel de vlekken uit het tapijt te halen. Qua onderhoud moet men de vloer minimaal twee keer in de week stofzuigen. Voor grotere schoonmaak beurten is het aan te raden om special tapijt poeder te halen wat in het tapijt geborsteld wordt. Zo wordt het vuil als het ware geabsorbeerd in de poeder. Vervolgens kun je dit met een stofzuiger weer uit het tapijt verwijderen.

Zachte tapijttegels

Wanneer je op zoek bent naar tapijttegels die geschikt zijn voor in de slaapkamer, dan spreekt men over hoogpolige tapijttegels. Dit is het fijnste voor in de slaapkamer vanwege de zachtheid.

Tapijttegels werken ook isolerend voor de ruimte waardoor je bespaart op stookkosten. En natuurlijk het voordeel van warme voeten wanneer je uit bed stapt.

Materiaal

Tapijttegels kunnen ook van diverse materialen gemaakt zijn: Polypropyleen, polyamide, polyester, wol of gemengde materialen.

Een polypropyleen tapijt bestaat uit kunstmatige garen, doordat de kleuren voor het tapijt tijdens de productiefase is toegevoegd is dit type tapijt bestendig tegen vlekken.

Polyamide garens zijn kunstmatig en duurzaam. De garen worden na het productieproces geverfd en kunnen in levendige kleuren en patronen voorkomen.
Een tapijt van polyester heeft wat weg van wol, dat is ook te voelen aan de natuurlijke zachtheid van het materiaal. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere materialen.

Wol heeft een zeer zachte textuur, een goede keuze voor een milieuvriendelijk tapijt.