3 tips voor het creëren van een comfortabele woonkamer

Sfeervolle woonkamer

Je woonkamer is een van de belangrijkste kamers in huis. Dit is de plek waar je tot rust komt, maar ook lekker gek moet kunnen doen als je dat wilt. Het moet er gezellig en knus zijn, maar je moet ook oppassen dat het niet te druk en rommelig wordt. Een comfortabele woonkamer straalt namelijk rust en ruimte uit en er moet voldoende daglicht naar binnen vallen. Hieronder geven wij 3 tips voor een comfortabele en ruime woonkamer.

Beter in je vel door voldoende daglicht

Daglicht is ontzettend belangrijk voor ons lichaam en ook voor ons humeur. Het zorgt er namelijk voor dat je beter kunt slapen en het is aangetoond dat mensen die meer daglicht opvangen beter in hun vel zitten. Voor een comfortabele ruimte is een lichte kamer dus ook een must. Grote ramen zorgen dat er meer licht naar binnen valt. Een andere optie is het laten plaatsen van mooie openslaande deuren van kunststof of een houten schuifpui. Door de lange glazen deuren valt er ontzettend veel licht naar binnen. En in de zomer kun je de deuren heerlijk open zetten zodat je ook de frisse lucht van buiten in je woonkamer voelt.

Kies rustige kleuren en zorg voor balans

De kleuren, printjes en meubels die je kiest bepalen de sfeer in je woning. Ben je een kleurrijk en energiek persoon, dan valt je oog waarschijnlijk vaak op fleurige en kleurrijke meubels, behang en accessoires. Erg leuk natuurlijk, maar verlies het geheel niet uit het oog. Teveel kleuren, drukke patronen en gekke spulletjes kunnen je ook te druk maken. Voor een rustgevende en comfortabele woonkamer is het verstandig om rustige kleuren te kiezen en te zorgen voor de juiste balans. Kleuren als blauw en wit zorgen voor een kalme en koele uitstraling. Je kunt ook kiezen voor rood of bruin. Dit zorgt namelijk voor meer warmte, maar maak het dan gewoon niet te gek. Balans is de sleutel.

Sfeervolle woonkamer
In een sfeervolle woonkamer worden vaak warme tinten gebruikt.

Ga slim om met de ruimte die je hebt

Een kleine ruimte ziet er al snel wat drukker en misschien zelfs rommeliger uit. En hoewel de een er beter tegen kan dan de ander, een rommelige kamer is niet echt comfortabel of rustgevend. Heb je dus een wat kleinere woonkamer? Ga dan slim om met de ruimte die je hebt. Ga bijvoorbeeld de hoogte in als je iets wilt opbergen en houd het netjes en opgeruimd. Zorg dat je de tijdschriften opbergt in een afsluitbare box en hang je jas gewoon aan de kapstok en laat je schoenen niet slingeren.

Met bovenstaande tips zal je zien dat je na het werk thuiskomt in een rustgevende omgeving waar je even lekker op de bank kunt ploffen om te ontspannen. Een comfortabele woonkamer zorgt voor extra energie die je goed voor andere zaken kunt gebruiken.