Vintage woonkamer inrichting


Ben jij ook zo’n nostalgische ziel die van vintage houdt? Je interieur hoeft er echt niet oubollig uit te zien om toch een gezellige vintage sfeer uit te stralen. Wat haal je zoal in huis als je je woonkamer vintage wilt inrichten? Wij zochten voor jou een paar mooie items uit die de sfeer van de jaren 50-60-70 van vorige eeuw terug naar boven brengen. Laat je inspireren!

Kies de juiste kleuren

Vintage is kleurrijk, dat is een feit. Maar kies niet zomaar lukraak je kleuren uit. Zorg dat het geheel stijlvol blijft. Hou je bijvoorbeeld van een mooi patchwork vloerkleed? Dat is voor 100% vintage en past bijzonder goed bij een retro interieur. Maar zorg er dan wel voor dat minstens één of twee tinten van je patchwork vloerkleed overeenkomen met een aantal elementen uit je interieur. Laat het aansluiten bij je raamdecoratie, sierkussens of de kleur van je fauteuils.

vintage woonkamer inrichting
Een vintage woonkamer inrichten kan in een aantal eenvoudige stappen.

Vintage is vooral gezelligheid

De stijl uit deze uitbundige jaren moet vooral gezelligheid uitstralen. Je woonkamer mag best een beetje vol staan met meubelen en accessoires. Uiteraard past hier enkel verlichting bij die het nog gezelliger maakt. Denk aan een industriele hanglamp of een mooie vintage staanlamp. Zo kan een industriele hanglamp met een grote koepelvormige lampenkap heel erg retro aandoen. Koper, messing en donker bruin doen het altijd goed in een vintage omgeving. Ook pastelkleuren zoals vaalgroen, lichtblauw en poederroze zijn perfect voor een vintage inrichting. En gelukkig zien we deze kleuren ook terugkomen in industriële verlichting. Laat de kleuren en het materiaal van je lampen goed aansluiten bij de stijl van je woonkamer. Heb je veel houten meubelen? Kies dan ook je lampen in hout. Heb je meubelen met elegante pootjes? Dan ga je bij je industriele verlichting ook eerder naar de fijne ontwerpen.

Oud of nieuw

Vintage interieurs zijn vaak opgebouwd uit oude meubelen, gevonden in tweedehandszaken of op de rommelmarkt. Maar ook huidige producenten maken nieuwe vintage meubelen, juist omdat ze zoveel gevraagd worden. Dit geldt ook voor verlichting. Nieuwe ontwerpen worden gemaakt op basis van oude modellen. Nieuw en oud zijn bijna niet meer van elkaar te onderscheiden. Maak een mooi geheel van je woonkamer en combineer oude en nieuwe spullen.