De toegevoegde waarde van Egyptische Filigrain lampen

lampen

Een tijd terug heb ik een Egyptische lamp geïnstalleerd in de woonkamer op aanbevelen van een maat. Waarom nou weer Egyptisch hoor ik je denken, kan je niet gewoon genoegen nemen met een Hollandse lamp. Het zit zo, de beste auto’s worden misschien gemaakt in Duitsland, de beste pizza in Italië, maar wanneer het aankomt op verlichting moet je echt in Noord-Afrika zijn.

Hier worden lampen met de hand gemaakt. Op ambachtelijke wijze. Dus niet een fabriek waar je standaard IKEA collectie stijl decoratie krijgt, maar echte authentieke lampen die alle van elkaar verschillen want iedere lamp is uniek met de hand vervaardigd. De lampen op zichzelf zijn een lust voor het oog. Maar wat meest indruk maakt is het lichtspel dat ze creëren door alle kleine gaatjes.

Lampen
De lamp brengt sfeer met zich mee.

Enfin, met 1 zo een lamp heb ik heel mijn woonkamer van een injectie aan sfeer voorzien. Ik kijk er gewoon naar uit dat het donker wordt, want dan kan ik mijn magische sprookjeslamp weer aanzetten.

Vrienden die op bezoek kwamen vroegen me waar heb je die lamp vandaan ik zou er ook wel eentje willen alleen heb ik geen zin om af te reizen naar Cairo. Ik vertelde ze dan bij Ghalia hebben ze een geweldig assortiment Egyptische lampen. Staande lampen, vloer lampen, hanglampen noem het maar op in iedere stijl kun je een geschikte Egyptische lamp vinden aldaar. De verzending was rap. De kosten laag. Sowieso goedkoper dan een retourtje Cairo, om nog maar te zwijgen over hotel en misschien betaal je wel veel te veel voor de lamp omdat je niet goed bent in onderhandelen. Dus mijn advies zou zijn bespaar je al die moeite en ellende en koop online via het internet, er is geen reden meer om het vliegtuig in te stappen om een dergelijke lamp in huis te halen, tenzij je toch al graag op vakantie gaat naar Egypte.