Verhuizen naar Leiden met een studentenbudget


Misschien studeer je al een tijdje in Leiden, of je bent net begonnen. Je vindt Leiden zo’n leuke stad dat je hebt besloten om je vleugels te spreiden en te verhuizen naar deze befaamde studentenstad. Alleen als je kijkt naar de kosten van de verhuizing lijkt dat het enige dat niet past binnen deze studenten-lifestyle. Wij vertellen je in dit artikel hoe je goedkoop kan verhuizen naar Leiden.

Plan vooruit

Het lijkt misschien overbodig maar het scheelt je een hoop tijd, geld en stress als je vooruit plant bij een verhuizing. Hieronder noemen wij een paar manieren waarop jij je kunt voorbereiden.

  • Meet je nieuwe kamer van tevoren op. Zo kom je niet voor verassingen te staan als je aan het verhuizen bent en die leuke kast past ineens niet. Daarnaast kun je op deze manier bepalen waar alles moet staan zodat je op de dag van de verhuizing alleen hoeft aan te wijzen waar je alles wil hebben.
  • Verf eerst. Als je moet verven is het heel belangrijk om dit eerst te doen. Anders moet je ervoor zorgen dat je meubels helemaal afgedekt zijn en dat is een hoop onnodig werk.
  • Pak alvast in wat je niet meer nodig hebt. Als het zomer is kun je bijvoorbeeld je winterkleding alvast inpakken en andersom. Je kan bijna niet te vroeg beginnen met inpakken. Niets geeft een fijner gevoel dan zonder stress op tijd klaar te zijn met inpakken. Schrijf ook duidelijk op de verhuisdozen wat erin zit.
  • Vraag op tijd hulp en maak een schema van de dag. Zo blijft het overzichtelijk voor iedereen en hoef je niet 3 keer na te kijken wie er nu ook alweer kwam helpen met de lamp ophangen.
  • Bedenk welke dingen je nog nodig hebt en plan een dag in waarop je die spullen gaat halen of laat ze bezorgen op je nieuwe adres zodat je er helemaal geen omkijken naar hebt. Als je echt op je portemonnee wil letten kun je facebookpagina’s in de gaten houden waarop gratis spullen worden aangeboden of aan vrienden vragen of zij nog een meubel voor je hebben. Vaak doen mensen grote meubels zoals banken en kasten gratis weg omdat ze zelf geen zin hebben om ermee te sjouwen naar de stort. Als mensen een nieuwe bank hebben gekocht hebben ze meestal geen ruimte om de oude te bewaren. Zo kom jij dus aan een gratis bank.
verhuisbedrijf leiden
Ga jij binnenkort verhuizen?

Verhuisbedrijf

Je hoeft echt niet alles alleen te doen omdat je een studentenbudget hebt. Er zijn verhuisbedrijven die voor een schappelijke prijs te werk gaan. Zij maken zelf namelijk gebruik van studenten die de verhuizing voltrekken. Dat scheelt enorm in de kosten. Daarnaast scheelt het veel tijd om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij brengen snel je spullen van A naar B en kunnen je zelfs helpen met het monteren van je nieuwe meubels. Door een verhuisbedrijf uit leiden in te schakelen bespaar je nog meer tijd omdat zij goed bekend zijn in de stad en de weg weten. Eveneens weten zij waar ze in de drukke stad kunnen parkeren en hoe ze over de smalle straten kunnen rijden met een grote verhuiswagen. Bespaar jezelf dus een hoop tijd en stress door een verhuisbedrijf in te schakelen.