Verhuis jij binnenkort naar een andere stad?


Het verhuizen naar een andere stad kan als erg spannend worden gezien. Deze spanning kan er voor zorgen dat je een aantal dingen vergeet tijdens de verhuizing. Geen paniek, in dit artikel worden tips gegeven zodat je in ieder geval het belangrijkste niet vergeet. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van je adres bij verschillende bedrijven, het regelen van vervoer voor de spullen en het verkennen van de nieuwe buurt van te voren.

Het doorgeven van je adres

Het is zeer belangrijk om je adres door te geven bij verschillende bedrijven en instanties.  Allereerst bij de gemeente van je nieuwe en je oude woonplaats. Dit moet binnen een week dat je verhuisd ben gebeurd zijn. Anders kan je een boete krijgen. Daarnaast moet je adreswijziging ook doorgegeven worden bij de belastingdienst, familie en vrienden, zorgverzekeraar en de bank.  Je kan je adreswijziging ook laten uitvoeren door Funda. Hierdoor wordt je geheel ontzorgd en kan je je geheel richten op het verhuizen. Klik op deze link om direct je adres te wijzigen bij Funda.

Verhuizen
Verhuis jij binnenkort?

Het regelen van vervoer van de spullen

Naast het doorgeven van je adres is het natuurlijk ook handig om vervoer te regelen voor het verhuizen van je spullen. Het is aan te raden om goed te kijken wat je wel en niet wil meenemen naar je nieuwe huis. Als je bijvoorbeeld een bank of bed niet wil meenemen, hoef je wellicht geen verhuiswagen te huren, maar is je eigen auto ook al genoeg.

Het verkennen van de nieuwe buurt

Het verkennen van de nieuwe buurt is naast verstandig ook nog eens erg leuk. Zo weet je direct waar de dichtstbijzijnde busstation is, waar de supermarkt is en waar je een leuke wandeling kan maken. Je kan natuurlijk ook alvast kennis maken met je buren.