Checklist voor het beveiligen van je huis

huis

Het op de juiste wijze beveiligen van je huis is steeds belangrijker geworden. Inbrekers gebruiken vaker en meer geweld tijdens inbraken, waardoor de kans op gevaarlijke situaties toeneemt. Daarbij is het in geen geval prettig om dierbare en waardevolle voorwerpen te verliezen tijdens een inbraak. Bij het beveiligen van je huis zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel geven we je een handige checklist, met de zaken die je geregeld moet hebben om verzekerd te zijn van een goede huisbeveiliging. Wist je bijvoorbeeld dat sloten alleen vaak niet meer voldoende zijn tegenwoordig?

Goede sloten als basis van je inbraakbeveiliging

Een goede inbraakbeveiliging begint bij het vormen van een degelijke basis. Deze basis wordt gevormd door de sloten op ramen en deuren. Kies bij het beveiligen van je deuren bij voorkeur voor cilindersloten met drie contactpunten in de deurpost. Tot voor kort was het gebruikelijk om sloten met twee contactpunten te gebruiken.

Ramen kunnen worden beveiligd met zogenaamde bijzetsloten. Deze bijzetsloten worden in verschillende varianten aangeboden. Zo kun je voor het beveiligen van een raam wat naar buiten toe geopend wordt gebruik maken van oplegsloten. Insteeksloten komen goed van pas bij ramen die naar binnen toe geopend worden. Voor het gebruik van insteeksloten is een dik kozijn essentieel.

Sleutels
Goede sloten zijn de basis van een goed beveiligde woning.

Een alarmsysteem in huis installeren

Zoals eerder omschreven werd, zijn goede sloten alleen vaak niet voldoende. Combineer de sloten met een inbraakpreventiesysteem. Zo’n systeem kun je tegenwoordig naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van bewegingssensoren, magneetcontacten en een elektronische beveiligingscamera. Een slotenmaker kan een analyse maken van de beveiligingsrisico’s in huis. Op basis van deze analyse kun je vervolgens zelf voor een combinatie van beveiligingscomponenten kiezen. Ga naar deze website, om meer te weten te komen over het beveiligen van woningen.