Tips die je niet mag vergeten bij het verhuizen

verhuizen

Sta je op het punt om aan een verhuizing naar een nieuwe woning te beginnen? In dat geval zijn er tal van verschillende aspecten om rekening mee te houden. Bovenal is het van belang om goed voorbereid aan je verhuizing te beginnen, om te voorkomen dat je tegen hoge kosten of vervelende situaties loopt. Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringen, die tijdig moeten worden omgezet naar je nieuwe adres. Wanneer je inboedel niet gedekt zou zijn in je nieuwe woning, kan dit voor hoge kosten zorgen. Het is slechts een van de punten om op te letten.

Tip 1: neem een verhuisbedrijf in de arm

Het kan verstandig zijn om voor de verhuizing naar een nieuwe woning een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuisbedrijven hebben doorgaans een ruime ervaring met verschillende soorten verhuizingen, waardoor ze je de gewenste hulp vrijwel altijd kunnen bieden. Een verhuisbedrijf beschikt daarbij over handige hulpmiddelen om de verhuizing makkelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift voor portiekwoningen zonder lift.

huis
Houd rekening met onze tips voor een verhuizing

Tip 2: zorg voor nieuwe sloten op deuren

Om er zeker van te zijn dat je de enige bent met sleutels voor de deuren in je nieuwe woning, is het raadzaam om de sloten te laten vervangen. Het vervangen van sloten kun je het beste aan een slotenmaker overlaten. Klik op deze link, om meer te weten te komen over het vervangen van sloten op ramen en deuren.

Tip 3: begin ruim op tijd met inpakken

Voorkom stress tijdens de verhuizing, door ruim voor je vertrek aan het inpakken van de spullen te beginnen. Het geeft je daarbij de mogelijkheid om spullen vooraf te sorteren. Zo neem je alleen de spullen mee, die je echt nodig verwacht te hebben in je nieuwe woning. De spullen die overblijven kun je weggeven, verkopen of bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel brengen.