Verbouwen? Houd hier rekening mee

Ga je verbouwen? Houd hier rekening mee

Wanneer je gaat verbouwen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Vaak ga je verbouwen wanneer je een huis gekocht hebt of wanneer je jouw eigen huis mooier wilt maken. Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Soms zou het prettig geweest zijn, dat je voor de verbouwing een aantal zaken geweten had. Soms duurt een verbouwing langer en soms is de verbouwing een stuk duurder dan verwacht. Door met een aantal zaken rekening te houden is het mogelijk om beter met een teleurstelling om te gaan of om hem zelfs helemaal te voorkomen. Graag delen we enkele tips met je.

Het juiste budget

Voordat je gaat starten is het natuurlijk essentieel om het financiële plaatje helemaal helder te hebben. Wanneer er geen budget is of onvoldoende dan is het beter om nog even te wachten. Het is het niet waard om in de betaalproblemen te komen. Het is goed om alles op een rijtje te zetten en om bij meerdere aannemers een offerte aan te vragen. Het is kosteloos om een offerte op te vragen. Al snel krijg je een goed beeld van wat de kosten zijn voor de verbouwing. Wanneer de offerte goed opgesplitst is dan zie je ook wat de kosten zijn voor de materialen en welke kosten voor het werk zijn.

Zelf verbouwen of laten doen?

Wanneer je zelf handig bent kun je overwegen om het werk zelf te gaan doen. Het is dan echter wel belangrijk om dit op een slimme manier te doen. Ruim voldoende tijd in voor de verbouwing en weet zeker, dat je alles zelf kunt doen. Wanneer je het doet om geld te besparen dan zou je ook kunnen aangeven bij de aannemer, dat je hen helpt bij de kleinere hand en span klusjes. Wanneer je niet zo handig bent kun je beter niets doen. Je wilt jezelf niet op televisie zien in een programma als “Help mijn man is klusser”.

Verbouwen vraagt tijd, plan dit dan ook goed in

De juiste tijdlijnen voor de verbouwing

Kijk naar hoe lang men over de verbouwing gaat doen. De verschillende offertes zullen je helpen om ook de juist tijdlijn in te schatten. Het is belangrijk om te kijken wat de kritische momenten zijn bij de verbouwing. Houdt deze momenten goed in de gaten en focus erop, dat dit op tijd gebeurt. Bij het plaatsen van stalen trappen is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten, wanneer de trap klaar is en je de oude trap kunt verwijderen. Door het goed te timen kan de stalen trap er direct in en is alles klaar om deze te plaatsen.

Extra marge voor tijd en geld

Het is belangrijk om voldoende marge in te bouwen in de kosten en hoe lang het duurt om de klus te klaren. Het is belangrijk om je huis mooier te maken. Weet echter wel, dat gedurende de verbouwing de kosten hoger kunnen worden dan verwacht. Het is mogelijk, dat er onverwacht meerwerk komt. Hierdoor zal het uiteraard ook veel langer duren. Het is per verbouwing verschillend. Het is goed om hier zelf ook een logische inschatting voor te maken. Bij een oudere woning is de kans groter, dat er iets onverwachts gebeurt dan bij een nieuwbouwhuis.