Ben je net verhuisd? Zo geef je jouw woning snel sfeer


Het is een heerlijk gevoel. Je bent net verhuisd en hebt alle spullen in je nieuwe huis geplaatst. Het enige wat nog ontbreekt is een echte sfeer. Het is fijn om na de verbouwingen de woning mooi in te richten en om er snel sfeer te krijgen. Je moet je er thuis gaan voelen. Graag delen we een paar tips om je te helpen.

Weg met de verhuisdozen

Nadat je verhuisd bent zal je vaak eerst een tijdje in de rommel leven. Veel mensen zitten vaak letterlijk tussen de verhuisdozen. Alles moet nog op de juiste plek komen. Het is belangrijk om natuurlijk niet te lang tussen de verhuisdozen te leven. Het is van groot belang om ook alles wat je niet wilt hebben weg te doen nog voordat je ze verhuisd. Doe alle meubels weg, waar je niet van houdt. Breng ze naar de kringloop of verkoop ze op marktplaats. Kijk vervolgens wat je allemaal hebt en hoe je het wilt inrichten. Vaak heb je al een aardig beeld van wat waar komt. Het is belangrijk om echter ook naar alternatieven te kijken. De eerste missie moet echter zijn om zo snel als mogelijk uit de verhuisdozen te komen.

Weet dat niet alles direct op de juiste plek staat

Het kan soms nog weken duren, voordat alles op hun plek staat. Weet, dat het belangrijkste is om snel sfeer in je huis te krijgen door alles een passend plekje te geven. Samen moet het een geheel vormen. Zorg dat alles netjes bij elkaar past en er al snel een samenhangend geheel ontstaat. Het moet goed voelen voor jezelf en ook passen bij je eigen identiteit. Het is goed om te starten in de woonkamer en de keuken plus de hal. Hier zal je het meeste leven en ook zal je hier jouw gasten ontvangen.

 

Sfeer in huis kun je zelf maken

Een to do list

Het is goed om de hele verhuizing en de inrichting van je huis planmatig aan te pakken. Het kan zeer snel en goed gebeuren door een plan en een to do list te maken. Zo kun je het huis kamer voor kamer gaan inrichten. De to do list kan starten met het inhuren van een erkende verhuizer. Ervaren verhuizers inhuren is verstandig. Ervaring betaalt zich uit naar snelheid en een soepel proces. Ze kunnen eigenlijk alles voor je doen: zelfs de verhuisdozen weer uitpakken. Afhankelijk van wat het verhuisbedrijf doet kun je per kamer de to do list opmaken. Het is ook belangrijk om natuurlijk te zorgen voor een internetverbinding en de aansluiting voor het elektra.

Een gast in je eigen huis

Weet, dat het in het begin ook voor jou kan voelen alsof je een gast bent in je eigen huis. Het voelt vreemd om in de badkamer te douchen en om je ontbijt te maken in een nieuwe keuken. Het is anders dan in je oude huis en het lijkt wel alsof je op vakantie bent. Het is echter jouw huis. Het is belangrijk om zo snel als mogelijk van je huis een thuis te maken.

Tijd voor een feestje

Wanneer je tevreden bent over de inrichting van je nieuwe huis is het natuurlijk tijd om na het verhuizen een feestje te geven. Je kunt iedereen bedanken die je geholpen heeft. Iedereen kan je nieuwe huis bewonderen.