Veelgemaakte fouten bij verlichting


In je huis is er erg veel verlichting te vinden. Zeker als je een vrouw bent vind je het waarschijnlijk leuk om veel verlichting overal in het huis op te hangen. Verlichting zorgt er namelijk voor dat de sfeer in je huis gewoon een stuk leuker word en dat bepaalde onderdelen in je huis die wat donker zijn wat lichter worden. Een landelijke lamp kan veel sfeer brengen door de zachte, aardse kleuren die ze hebben. Veel vrouwen denken dan ook dat het gewoon een kwestie is van een beetje verlicht kopen en maar een beetje neerzetten of ophangen maar dat is het echt niet zo. In dit blog artikel vertellen wij je wat de veelgemaakte fouten zijn bij verlichting en hoe je deze fouten kunt voorkomen!

De veelgemaakte fouten.

Fout 1; Niet de goede verlichting, je hebt verschillende soorten verlichting namelijk basis, accent en werkverlichting. Voor elke situatie heb je een andere soort verlichting nodig. Hier moet je dan ook altijd rekening mee houden. Als je bijvoorbeeld een donker plekje in je huis hebt moet je eens kijken naar accent verlichting. Werkverlichting is meer voor als je gaat schilderen en basis is gewoon om meer licht in je huis te krijgen. Bij de aankoop van nieuw licht houdt hier dan echt rekening mee!

Fout 2; Gewoon maar wat doen.
Helaas is het zo dat veel vrouwen en mannen best vaak gewoon maar wat doen. Ze vinden een plekje te kaal en dus zetten ze er maar gewoon een lichtje neer. Dit kun je beter niet doen om dat je dan na verloop van tijd maar gewoon wat lichten hebt staan die niet echt met elkaar overeenstemmen. Het is belangrijk om een plan te maken, een soort van schets, waar je al de lichten van in je in opschrijft. Op die manier weet je precies hoeveel lampen je moet kopen en wat voor soort lampen je moet kopen!

Fout 3; Luister naar jezelf.
De laatste tijd gaan veel mensen naar een interieur professional toe om al de lichten in hun huis mooi te laten neerzetten. Dit is echter helemaal niet nodig en dit is dan ook pure geldverspilling. Als je zelf gewoon goed nadenkt en van te voren alles duidelijk op papier zet wat je nodig hebt zouden er helemaal geen problemen hoeven te zijn! Maak je helemaal geen zorgen en maak gewoon een goed plan. Dit is leuk om zelf eens te doen en daarnaast is het ook erg goed voor je portemonnee!