Voordelen van schuifdeurbeslag


In een woonhuis zal men vaak schuifdeuren gebruiken in die ruimten waarbij men weinig ruimte heeft voor openslaande deuren. Er zijn veel verschillende schuifdeuren die men kan kopen. Het is niet alleen het systeem waardoor de keuze erg groot is, ook voor wat betreft de uitvoering ervan zijn er veel mogelijkheden.

Hoofdindeling
De belangrijkste verschillen voor een schuifdeur zitten in de geleiding. Je kan kiezen voor een boven- of onder geleiding. Het is vaak de manier van het aanbrengen, wat je tot de aanschaf van de deur, de uiteindelijke beslissing de doorslag zal geven. Er zijn plaatsen waar je alleen van een onder geleiding of boven geleiding gebruik kan maken. Een schuifdeursysteem zal vaak in de slaapkamer worden toegepast. Een kastdeur zal vaak een schuifdeur zijn om ruimte te besparen. Afhankelijk van de constructie van de kast zal de schuifdeur voorzien zijn van een onderlopend- of van een hangend systeem. De kastdeuren kunnen verschillend van dikte zijn. Ook worden schuifdeursystemen vaak van glaspanelen voorzien of in slaapkamers van spiegels. Het schuifdeurbeslag wat geplaatst wordt kan heel verschillend zijn.

Geleidingen
Men kan kiezen voor geleidingen van een rvs onder rail met loopwielen. De rail die voor een dergelijke deur zal worden toegepast is verzonken. Dat verzinken doet men om te voorkomen dat er snel een slijtage op zou kunnen treden. Dat moet natuurlijk altijd worden voorkomen. Een schuifdeur moeten soepel bediend kunnen worden anders wordt het een ergernis. De loopwielen van een dergelijke schuifdeur hebben een u vorming profiel. Zij kunnen soepel in de onder rail lopen. De schuifdeur wordt aan de bovenzijde door een rollensysteem geleid. Dergelijke rollensystemen zijn gemaakt van een hoogwaardig kunststof. Voor het gebruik van de geleidingen moet men zeker niet bezuinigen op de kwaliteit van deze producten. Ze bepalen het bediengemak van een schuifdeur. Er moet altijd goedgekeurd materiaal gebruikt worden. Voor de handgrepen is de keuze enorm groot. Het is maar wat u mooi vindt om op een schuifdeur te plaatsen. Door het gebruik van een schuifdeur ben je de draaicirkel van een gewone deur kwijt wat je dus veel extra ruimte geeft.