Dakkapel kosten; maakt het uit waar ik woon?


De meeste mensen moeten lang sparen voordat ze een investering kunnen doen als nieuwe zonnepanelen of een dakkapel. Vaak gaat het om duizenden euro’s. In de komende alinea’s gaan we het op de eerste plaats hebben over de kosten van dakkapellen en op de tweede plaats beantwoorden we de vraag; kost een dakkapel in Groningen meer dan in Utrecht of Eindhoven? En waar hangt dat van af?

Wat kost een dakkapel?

Je kunt op meerdere manieren de kosten van een dakkapel berekenen, een standaard methode bestaat niet. Wel kunnen we je een leidraad geven, een manier om globaal de dakkapel kosten te berekenen. Waar je ook woonachtig bent of dat nu is in het noorden van het land, het oosten of het westen, een kapel kost per strekkende meter ongeveer 1.300 euro. Dan gaat het om een kunststof dakkapel met een standaard hoogte van 1,5 meter en vergunningsvrij geplaatst. Bij deze prijs wordt geen rekening gehouden met accessoires of tierelantijnen.

Factoren

Zoals gezegd hoeft in een noordelijke stad als Groningen niet meer te worden betaald voor een dakkapel, dan in een stad als Utrecht. Op voorwaarde dat meerdere leveranciers met elkaar worden vergeleken en niet alleen een offerte wordt aangevraagd bij een lokale aannemer. Per slot van rekening zorgt meer concurrentie voor een lagere prijs, behalve als je een leverancier uit Rotterdam vraagt een dakkapel in Groningen te plaatsen.

Daarnaast kan een vergunning ook grote invloed hebben op de uiteindelijke kosten, want iedere gemeente bepaalt zelf de hoogte van de leges. Een coulante gemeente kan dus geen kwaad.

Twee scenario’s

Om nog meer duidelijkheid te scheppen schetsen we twee scenario’s. In het eerste scenario laten we een kunststof dakkapel plaatsen door een lokale aannemer in Groningen, met een vergunning hebben we niet te maken. Doordat in dit scenario niet vergeleken wordt kost de dakkapel niet 1.300 euro per strekkende meter, maar 1.500 euro. Het gaat om een kapel van 4 meter breed, die met de huidige kennis 6.000 euro kost.

In scenario twee laten we zowel in Utrecht als in Eindhoven een kunststof dakkapel van 4 meter breed plaatsen. Doordat offertes zijn aangevraagd via een vergelijkingssite kosten de dakkapellen 1.200 euro per strekkende meter. Wel is een vergunning nodig, die 300 euro kost om te laten verzorgen. De legeskosten bedragen in Utrecht 108,48 euro en in Eindhoven 230 euro. In totaal komen de kosten in Utrecht daarmee uit op 5.208,48 euro en in Eindhoven op 5.330 euro, dat is in dit scenario minder dan in Groningen.

Meer informatie…

Wanneer je meer wilt weten over de kosten van dakkapellen, dan kan het beste http://www.dakkapel-prijzen-vergelijken.nl bezocht worden.