VCA-examen nodig voor verbouwing huis?

verbouwing

Het VCA-examen bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst is het belangrijk om te weten waar VCA voor staat en waar je het voor nodig hebt. VCA staat voor veiligheid, gezondheid, milieu checklist aannemers. Door een VCA-certificaat in te stellen als eis zou u veel veiliger moeten kunnen werken en het aantal ongevallen zou moeten afnemen. Dit is ook de reden dat een VCA-certificaat bij steeds meer bedrijven verplicht is. Het VCA-certificaat is bedoeld voor de bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogde risico’s zoals bijvoorbeeld bedrijven in de bouw. Er zijn verschillende branches waar voornamelijk om een VCA wordt gevraagd zoals: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Bouwkunde, Civiele techniek en overige diensten als steigerbouw, stralen, schilderen en noem zo maar op. Daarnaast is het ook voor u zelf van belang dat u alles weet van de veiligheid en vandaar dat iedereen baat heeft bij een VCA-certificaat.

SOG-examen voor de maximale veiligheid

Naast het VCA-examen is ook het SOG-examen een belangrijk onderdeel. U heeft een VCA-certificaat nodig om deel uit te mogen maken van een SOG-examen. Het SOG-examen is ook gericht op veiligheid maar specificeert zich meer tot bepaalde takken van een beroep. Zo bestaat SOG uit de volgende onderdelen: Werken aan flensverbindingen, Werken aan flensverbindingen volgens protocol, Werken aan flensverbindingen volgens protocol met torque- en tensioning-apparatuur, Werken met een hoogwerker, Werken met een vorkheftruck, Gasmeten, Werken met onafhankelijke adembescherming en Werken als buitenwacht. Al deze onderdelen hebben hun eigen eigenschappen en vragen een bepaalde kennis op een specifiek gebied. Het SOG-certificaat is nog niet vaak een eis van een bedrijf maar over het algemeen is het wel goed om over een dergelijk certificaat te beschikken zodat u zeker weet helemaal voorbereid te zijn op onvoorspelbare situaties.

SOG-examen
Naast VCA-examen is een SOG-examen ook zeer belangrijk.

VCA en SOG-examens maken; Waar doe je dat?

De examens op het gebied van VCA en SOG kan je maken bij verschillende instanties. De diverse bedrijven die deze examens aanbieden zijn vaak wel te vinden via Google alleen is het natuurlijk de vraag welk bedrijf of instituut een betrouwbare bron is. Het moet namelijk niet zo zijn dat u een examen maakt en vervolgens het examen niet geldig is of u geen certificaat krijgt. Daarom is het belangrijk om even goed research te doen naar bepaalde bedrijven om er zeker van te zijn dat u aan het goede adres bent. Een instituut dat betrouwbaar is en de examens aanbiedt is Exameninstituut.nl. Zij beschikken over professionele examenleiders om te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt en het bedrijf is een erkend bedrijf en dat wil zeggen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het hele traject rondom het examen. Alles wordt voor u geregeld.