Top 10 duurste gemeenten in België

duurste gemeenten België

Tijdens je huizenjacht in België wil je terechtkomen bij de mooiste pareltjes. En als het even meezit voor een hele zachte prijs. Maar er zijn gemeenten in België waar je portefeuille even iets groter moet zijn. Je vindt in dit lijstje de top 10 duurste gemeenten in België.

1. Sint-Genesius-Rode (Vlaams-Brabant)

Dit is de duurste gemeente in België. In Sint-Genesius Rode is de gemiddelde vraagprijs voor een woning namelijk 958.000 euro. Je krijgt hiervoor bijvoorbeeld een mooie villa met 4 slaapkamers en een woonoppervlakte van 386 vierkante meter.

2. Lasne (Waals-Brabant)

Lasne heeft een gemiddelde vraagprijs van 933.000 euro. Je krijgt in deze Waals-Brabantse gemeente een charmante villa wat nog een stuk groter is dan in Sint-Genesius-Rode. Met een grondoppervlakte van 2764 vierkante meter kun je alle kanten op.

3. Kraainem (Vlaams-Brabant)

In Kraainem staan mooie optrekjes voor gemiddeld 892.000 euro te koop. Je kunt in deze gemeente bijvoorbeeld een prachtige villa kopen met 6 slaapkamers.

4. Sint-Pieters-Woluw (Brussel)

Deze buurgemeente van Kraainem heeft een gemiddelde vraagprijs voor woningen van 850.000 euro. 

5. Elsene (Brussel)

Woningen worden duurder naarmate je naar de hoofdstad gaat. Dat wordt maar weer eens duidelijk met woningen in Elsene. Voor gemiddeld 771.000 euro kan terecht voor een woning in deze gemeente.

6. Knokke-Heist (West-Vlaanderen)

Er zijn in Knokke-Heist dure regio’s te vinden. Je kunt dan denken aan Duinbergen en Het Zoute. Voor een gemiddelde prijs van 770.000 euro voor een woning valt Knokke-Heist net buiten de top 5.

vastgoed in antwerpen
Op zoek naar vastgoed in Antwerpen?

7. Schilde (Antwerpen)

Antwerpen mag natuurlijk in dit lijstje niet ontbreken. Schilde noteert een gemiddelde vraagprijs voor een optrekje van 745.000 euro. Op zoek naar een woning in de omgeving van Antwerpen? Vind exclusief vastgoed in Antwerpen op HeylenExclusief.be.

8. Ukkel (Brussel)

Ten zuiden van Brussel vind je Ukkel. Ook deze gemeente kan gezien worden als relatief dure gemeente in België. Voor zo’n 696.000 euro krijg je een hele mooi woning. Niet goedkoop, wel prachtige pareltjes.

9. Sint-Martens-Latem (Oost-Vlaanderen)

De Oost-Vlaamse gemeente bevindt zich nabij de provinciehoofdstad Gent. Met een gemiddelde woning vraagprijs van 695.000 euro mag Sint-Martens-Latem ook gezien worden als dure gemeente.

10. La Hulpe (Waals-Brabant)

Deze top 10 wordt afgesloten met La Hulp in regio Waals-Brabant. De gemiddelde vraagprijs is 683.000 euro en je kunt in deze gemeente met dit bedrag terecht bij bijvoorbeeld strakke en ruime duplex appartementen.