Aandachtspunten bij aanschaf van een design bureaustoel

design bureaustoel

Tegenwoordig werken steeds meer mensen op het kantoor vanuit een bureaustoel. Het is daarom belangrijk om te zitten op een bureaustoel met comfort. Heb je dit niet dan zal je snel genoeg merken dat je rugklachten krijgt. En dat is iets wat je te allen tijde wilt voorkomen. Naast dat je veel comfort wilt hebben met je bureaustoel is voor veel mensen design ook belangrijk. Daarom bestaat er ook iets zoals een design bureaustoel. Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een (design) bureaustoel?

Wieltjes van je bureaustoel zorgen voor bewegingsvrijheid en stabiliteit

Kijk eerst of de design bureaustoel mobiel is. Je wilt genoeg bewegingsvrijheid hebben en zo’n mobiele bureaustoel zorgt daarnaast voor veel stabiliteit. Een design bureaustoel met vijf wieltjes zorgt voor veel bewegingsvrijheid en stabiliteit. Daarnaast is de keuze van wieltjes erg belangrijk. Heb je een standaard design bureaustoel dan vind je er harde wieltjes onder. Dat is goed voor zachte ondergronden. Bij een harde ondergrond is het advies om voor zachte wieltjes te gaan. Maakt minder geluid en beschadigen de vloer niet.

Het zitvlak is van essentieel belang bij bureaustoelen

Het zitvlak is een van de belangrijkste punten waarop je een bureaustoel koopt. Hierin is het absoluut belangrijk de afmetingen van het zitvlak te weten. Belangrijk is dat het zitvlak diep genoeg is. Ze geven de benen veel comfort en de knieholtes komen niet onder druk te staan. Gebeurt dit wel dan is dat slecht voor de bloedtoevoer. Dit is de reden waarom ergonomische bureaustoelen een voorkant hebben die afgerond is. Merk je dat het zitvlak na 30 tot 60 minuten niet meer comfortabel zit dan kan je beter voor een andere bureaustoel kiezen. 

nieuwe bureaustoel
Op zoek naar een nieuwe bureaustoel?

Hoe zit het met de hoogteverstelling van de bureaustoel?

Een design bureaustoel dat in de hoogte verstelbaar is is het meest ideale. Maak dan vooral de keuze voor een bureaustoel met een gasveer. Deze gasveer zorgt ervoor dat de gebruiker van de bureaustoel kan blijven zitten en tegelijkertijd de hoogte kan verstellen. Belangrijk hier is dat je de stoel makkelijk kunt verstellen zonder te hoeven op te staan. Let wel als meerdere mensen de bureaustoel gaan gebruiken dan het voor iedereen op de juiste hoogte te verstellen is.

Wat is de prijs van een design bureaustoel

Er zijn veel verschillende soorten bureaustoelen te koop. Wanneer je kiest voor een design bureaustoel die ergonomisch instelbaar is, dan ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Een standaard design bureaustoel is goedkoper. Echter kun je beter iets meer investeren in een stoel waarop je ergonomische kunt werken. Let bij de aanschaf van een design bureaustoel goed op de kwaliteit, duurzaamheid en comfort.