Tips om te besparen tijdens een verhuizing

Verhuizen

Een verhuizing is altijd een intensief project. Je bent zowel mentaal als fysiek druk bezig om alles op orde te stellen, in te pakken en alles zo goed mogelijk te regelen. Daarnaast is verhuizing ook vaak erg duur. Natuurlijk is het dan fijn als je de kosten kunt drukken. Gemiddeld verhuist een Nederlander maar liefst zeven keer in zijn leven. Wat tips om de kosten te drukken en geld te besparen tijdens een verhuizing kunnen dan ook goed van pas komen. Lees gauw verder en leer hoe jij geld kunt besparen tijdens een verhuizing.

1. Investeer in goed vervoer om te verhuizen
Geld besparen door zelf te rijden? Dat kan soms nog vies tegenvallen. Vaak blijkt het toch het geval dat je vaker op-en-neer moet en meer kilometers maakt dan gepland. Je bent op deze manier langer bezig en investeert meer geld in benzine. Vervoer huren waardoor je in een keer al jouw spullen kunt overbrengen kan veel tijd en geld schelen. Het huren van goed vervoer hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor een paar tientjes huur per uur kun je al een ruime verhuisbus huren.

verhuisdozen
Heb jij goede verhuisdozen voor je gaat inpakken?

2. Een afvalcontainer huren
Wanneer je gaat verhuizen, kom je erachter hoeveel zooi je eigenlijk in huis hebt staan. Voordat de grote verhuisdag daar is, kun je al veel sorteren en eventueel doneren aan de lokale kringloop. Voor de rest van de spullen die niet meegaan naar het nieuwe huis, is het aan te raden om een afvalcontainer te huren. Op deze manier kun je alles in een keer wegdoen en bespaar jij je weer een ritje naar de gemeentewerf.

3. Adreswijzigingen doorgeven
Om naheffingen te voorkomen omdat je jouw post niet hebt ontvangen is erg vervelend. Om boetes te voorkomen en zo geld te besparen, is het belangrijk om jouw adreswijzigingen goed door te geven. Ook kun je gebruik maken van een doorstuurregeling van PostNL of aan de nieuwe bewoners vragen of zij de vergeten post kunnen doorsturen.

4. Een tijdelijke opslag voor jouw spullen
Ga je kleiner wonen of ga je samenwonen met een vriend(in) of partner? Dan kan het zijn dat je spullen overhoud. Spullen waar je nog geen afscheid van kan nemen, maar die ook niet in het nieuwe huis passen. Doe dan niet gelijk alles weg, maar sla jouw spullen tijdelijk op. Wie weet heb je dat extra matras of bijzettafel toch nodig en hoef je deze spullen niet opnieuw aan te schaffen. Het is een investering om jouw spullen op te slaan, zodat je later geld kunt besparen.

Maak een verhuizing niet duurder dan strikt noodzakelijk. Wanneer je jouw verhuizing goed organiseert kun je een hoop geld besparen. Duurkoop is goedkoop en investeer liever in een snel verhuisproces dan te besparen op een paar tientjes en vervolgens vaak op-en-neer moeten rijden. Sla jouw oude spullen op en voorkom onnodige boetes en naheffingen door jouw adreswijzigingen goed te regelen. Zo kun je een hoop geld besparen tijdens een verhuizing.

 

Bron: https://www.easybox.nl/