Hoe kan je besparen op je verhuizing?


Verhuizen is niet niets wat je zomaar eventjes tussendoor doet. Er is heel wat planning voor nodig, een goede organisatie en een heel goede kostenberekening voor nodig om je verhuizing probleemloos te laten gebeuren.
We geven graag enkele tips om de verhuis wat gemakkelijker te laten verlopen.

Niet in het weekend verhuizen

Heel veel dingen kan je zelf verhuizen en vormen geen probleem. Maar er zijn natuurlijk heel veel dingen die je niet of heel moeilijk zelf kan overbrengen naar je nieuwe woning. Denk dan maar aan meubels en grote en zware stukken. Die kun je ook niet zomaar in je eigen wagen doen. Daar heb je dus een verhuisfirma voor nodig of moet je een verhuiswagen voor huren. De meeste firma’s rekenen echt veel meer als je in het weekend een busje of een verhuiswagen huurt. Om die reden is het dus beter om niet in het weekend te verhuizen.

Opruimen en inpakken

Vanaf het moment dat je hebt besloten om te verhuizen kun je beginnen met spullen in te pakken. Je zal merken dat je heel veel dingen heb, waarschijnlijk ook heel veel spullen die je niet meer gebruikt en niet meer nodig hebt. Je komt waarschijnlijk ook dingen tegen die stuk zijn, denk bijvoorbeeld maar aan bepaalde elektrische apparaten, ook papier en kleine prulletjes kan je het beste meteen weggooien. Zo blijft ook alles heel overzichtelijk en neem je alleen maar mee wat je echt zal nodig hebben. Zo bewaar je niet alleen op dozen maar ook in tijd wanneer je effectief verhuisd en bespaar je zelfs geld uit. Want alle dingen die je weg doet, hoeven niet meer te verhuizen en hoeven dus ook niet in de verhuiswagen!

verhuizen
Wil je gaan verhuizen? Zo bespaar je kosten.

Verhuisdozen

Dozen heb je nu eenmaal nodig, daar kun je niet van onderuit. En je zal veel dozen nodig hebben ! Voor een verhuis heb je gemakkelijk 50 dozen nodig! Je kan natuurlijk dozen huren en kopen, dan ben je ook zeker dat ze sterk genoeg zijn maar wil je het financieel een beetje drukken, dan kan je ook gewoon naar de supermarkt gaan om dozen te halen. Vraag eventueel aan een kassierster om dozen opzij te zetten. Zo kan je toch al heel wat besparen. En vaak doen ze dat met heel veel plezier!

Controle van vergoedingen

Als je verplicht bent om te verhuizen zoals verscheidene redenen bij; je huurhuis word gesloopt, verhuizen vanwege een baan  kun je soms een vergoeding aanvragen.
Vraag dan eens na of een tegemoetkoming voor kosten kan krijgen. Dat gebeurt regelmatig en je mist een leuke vergoeding als je het niet vraagt!

Bron: TPC Logistics Utrecht