Tips om als hovenier afval te scheiden

hovenier

Ben jij een handige technicus die graag klust in jouw huis? Hierbij kan het gaan om een verbouwing of juist een uitbreiding van jouw huidige woning. Of misschien het slopen van een aantal muren of een complete schuur. Voor alle activiteiten geldt dat er sprake is van bouwafval. Bouwafval als gevolg van het klussen moet op een juiste wijze worden verwerkt en gerecycled. Dit is vanuit milieutechnisch opzicht juist om te doen en verder beter voor de portemonnee. Het is mogelijk om een bouwcontainer te huren voor bouwafval via Puincontainershop. Op deze wijze wordt jouw afval opgeslagen op een manier waarbij het verplaatsen van afval naar de volgende locatie een makkelijke stap is om te zetten. 

Bouwafval moet in een container

Aangezien bouwafval in grote hoeveelheden kan komen is het belangrijk dat er een bouwcontainer is. Door de bouwcontainer zal je genieten van vele voordelen. Denk hierbij in eerste instantie aan een aantal praktische voordelen. Het is bijvoorbeeld zo dat door de container afval niet meer in het rond wordt geslingerd maar gewoon in de puincontainer weggegooid kan worden. Zo zorg jij er in eerste instantie voor dat jouw huis of jouw bedrijf schoon blijft. Verder kan je het afval vervolgens gemakkelijk vervoeren of laten wegbrengen naar een milieustraat.

Het leveren van de container

Indien het je wens is kun jij ervoor kiezen om de container te laten leveren door een bedrijf. Hierbij geldt dat je van tevoren goed moet kijken naar de grootte van de container. Dit is een belangrijke tip die geldt als jij afval wilt scheiden. Als de container te klein is heb jij natuurlijk weinig aan het scheiden van afval. Op het moment dat de container te groot is kan de container behoorlijk in de weg staan wat natuurlijk ook erg vervelend is. Daarom moet de grootte van de container vooral praktisch zijn. Door de bouwcontainer word je niet meer gehinderd gedurende jouw werkzaamheden. Een andere tip bij het scheiden van afval is om te kijken naar het materiaal en vervolgens een geschikte container aan te schaffen. Is er bijvoorbeeld sprake van een kunststof of beton?