Je huis beveiligen doe je zo


In een tijd waarin inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken om woningen binnen te dringen, is een goede huisbeveiliging belangijker dan ooit tevoren. Denk je eens in welke gevaarlijke situaties er in je woning kunnen ontstaan als je ten tijde van de inbraak thuis bent. Inbrekers zullen er immers alles aan doen om je ervan te weerhouden de hulp van anderen, zoals de politie, in te schakelen. Reden genoeg om inbrekers buiten de deur te houden met moderne vormen van huisbeveiliging! In dit artikel geven we je samen met een slotenexpert uit Almere een aantal handige tips, die je hierbij kunnen helpen. 

Begin met het plaatsen van goede sloten

Een degelijke huisbeveiliging begint met het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Op deuren maakt men doorgaans gebruik van zogenaamde cilindersloten, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zitten. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te meer veiligheid de sloten ook bieden. Op ramen kun je het beste voor bijzetsloten kiezen, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van je ramen afhankelijk welke sloten het meest geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen sloten die naar binnen of naar buiten geopend worden.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Naast de juiste sloten voor je ramen en deuren kun je er ook voor kiezen om optionele beveiligingscomponenten te installeren. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor op de overloop, magneetcontacten op je ramen en deuren, enzovoorts. Een slotenmaker kan je adviseren over de mogelijkheden die je hierbij hebt. Het is van de beveiligingsrisico’s in je woning afhankelijk welke vorm van beveiliging het meest geschikt is.

Houd er zowel bij het kopen van sloten, als bij het kopen van beveiligingscomponenten rekening mee dat alleen de producten met een keurmerk voor voldoende beveiliging zorgen. Lang niet alle producten zijn van een dergelijk keurmerk voorzien.