Raambekleding trends van 2018


Welke raambekleding kies jij?

Om het interieur in je huis compleet te maken is het plaatsen van raambekleding ook belangrijk. Het schermt niet alleen het zicht op je spullen af, maar moet ook functioneel zijn, makkelijk te onderhouden en trendy zijn.

Gordijnen

Gordijnen zijn erg vaak gebruikt in huishoudens. Je hebt ze in diverse soorten en maten. Maar ook kan je kiezen voor lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen. Ze zijn makkelijk te plaatsen en gaan niet snel kapot. Het nadeel is dat deze vaak erg snel vies kunnen worden. De enige manier om ze goed schoon te maken is door ze in de wasmachine te doen. Je kunt ervoor kiezen om rolgordijnen te plaatsen. Deze ogen ook erg modern en zijn door middel van een touwtje makkelijk te gebruiken. Wil je weten wat trendy gordijnen zijn, kijk dan eens op een wonenwebsite. Daar vind je veel tips over wat bij elkaar past in je interieur.

Lamellen / luxaflexen

Wil je een bekleding die makkelijk is in onderhoud en trendy? Ga dan voor lamellen. Deze kan je met een hangsysteem ophangen en geven vaak een luxe tint aan de kamer waar ze worden opgehangen. Het systeem is wel wat gevoeliger door de bewegende onderdelen voor schade, ga dus niet ruw om ermee. Je kunt op woonwebsites diverse designs vinden die wellicht erg goed passen in jouw kamer! Vooral houten shutters zijn zeer populair op dit moment en passen door de neutrale kleur in de meeste interieurs om een lekker woonhuis te creƫren.

Zonnescherm

Je kunt naast gordijnen/luxaflexen ervoor kiezen om je tegen de zon te wapenen door middel van een bedienbaar zonnescherm dat je voor je ramen plaatst. Dit helpt ook tegen hitte tijdens de zomer.

Slimme bekleding

In de wereld van slimme apparaten is het nu zelfs mogelijk om je raambekleding met een smartphone of tablet te bedienen! Dit is mogelijk bij enkele luxaflexen door middel van een motortje. Zo hoef je niet meer van de bank af. Zo maak jij een lekker woonhuis waar je je verwend mag voelen.