Hoe kan raamfolie je huis leuker maken?


Het kan lastig zijn om geschikte raambekleding te vinden. Het moet er niet alleen mooi uitzien, het moet ook praktisch zijn. Je wilt de zon buiten kunnen houden en daarbij is het niet altijd fijn als iedereen binnen kan kijken. Raamfolie biedt een oplossing. Het is eenvoudig te monteren, ziet er ontzettend gaaf uit en zorgt ervoor dat niemand meer zomaar binnen kan kijken! Daglicht kan gewoon binnen komen, maar de zon wordt wel geweerd. Met raamfolie heb je het beste van allebei.

Verschillende soorten raamfolie

Er zijn allerlei soorten raamfolie waar je uit kunt kiezen. Allereerst zul je moeten kiezen of je statische folie of zelfklevende folie wilt. De statische raamfolies hechten zich aan het raam door middel van een statische lading, zelfklevende folies hebben een kleeflaag waardoor ze blijven zitten. Zonwerende raamfolie houdt de warmte en stralingen van de zon tegen, dit is vooral handig voor kantoorruimtes. Ook voor thuis is dit natuurlijk een optie.

Bij raamfolie denk je al snel aan een saaie, matte folie zonder kleur. Dit hoeft helemaal niet meer, er zijn allerlei ontwerpen en modellen te krijgen. Kies voor een vrolijke raamfolie met een print, gekleurde folies of een folie die je zelf kunt ontwerpen! Heb je een foto die je graag wilt laten drukken? Of heb je een mooie afbeelding gevonden? Deze kun je eenvoudig op raamfolie laten zetten. Je kunt je huis opleuken met behulp van raamfolie. Plak het op de kinderkamer in de vorm van leuke figuren, plak het bij de voordeur in de vorm van een huisnummer of verzin zelf iets creatiefs.

Aanbrengen van de raamfolie

Het aanbrengen van raamfolie is ontzettend eenvoudig. Wees niet bang voor bubbeltjes, als je de folie op de juiste manier aanbrengt zullen er geen bobbels onder de folie komen. Zorg altijd dat het raam goed schoon is, knip de folie op de juiste maat en bevochtig het raam en de folie voordat je het aanbrengt. Plak de folie op het raam en strijk de folie glad met een pasje, zoals je bankpas. Heel eenvoudig!