Dit moet je doen als je een daklekkage hebt

Daklekkages komen relatief vaak voor in Nederland. Dit komt voornamelijk door de wisselende weersomstandigheden. Zo is het ’s winters vaak koud, is het in de zomer vaak warm en valt er ook behoorlijk wat regen door het jaar heen. Ook kan een daklekkage ontstaan als gevolg van achterstallig onderhoud of het niet tijdig verwijderen van rommel. Woon jij in Den Haag en heb je een daklekkage ontdekt? Dan weet je mogelijk niet zo goed wat je moet doen. Het antwoord krijg je in onderstaande tekst.

Spoor het lek op

Een daklekkage is doorgaans snel zichtbaar. Zo is er bij een lekkage aan je dak vaak een vochtplek te zien op het plafond of de muur. Om het lek te ontdekken, is het verstandig je dak te inspecteren. Mogelijk kun zie je vanaf de grond al dat er een dakpan mist. Grote kans dat het lek zich hier bevindt. Zit het lek in je platte dak? Neem dan een kijkje op het dak. De beschadigde plek valt doorgaans snel op.

Het lek verhelpen

Heb je het lek gevonden? Dan is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wanneer je dat niet doet, kan er namelijk veel schade ontstaan. Zo kan het water er bijvoorbeeld voor zorgen dat het hout van je dakconstructie gaat rotten. Wil jij het lek zelf dichten? Doe dit alleen wanneer je hier ervaring mee hebt. Anders is de kans groot dat het lek binnen de kortste keren weer terugkeert.

Schakel een dakdekker in

Lukt het jou niet om het lek te dichten? Of heb je gewoon geen ervaring met het verhelpen van een daklekkage? Schakel dan een dakdekker in Den Haag in om het probleem te verhelpen. Hij weet precies hoe hij een lek moet dichten, waardoor de daklekkage snel verleden tijd is. Dit kost je weliswaar wat geld, maar de schade blijft hierdoor ook beperkt.