Planten in huis? De voordelen op een rij

Planten in huis

Wil jij je huis een compleet eigen look geven? Haal planten in huis. Misschien is planten in leven houden voor jou een echte uitdaging en is je ervaring hiermee allesbehalve positief. Niet getreurd! Wij overtuigen je graag van het plezier ervan én vertellen je hoe jij je plantenkindjes een lang en gelukkig leven in jouw huis kunt bezorgen.

Van jungle-achtige planten tot kleine cactussen

Neem een kijkje in de gemiddelde plantenzaak en je verbaast je erover uit hoeveel verschillende soorten je kunt kiezen. Planten in huis zijn hip en zijn letterlijk in alle soorten en maten te vinden. Van gekke printjes tot felle kleuren, en van groot tot klein; planten zijn er voor ieder interieur. Haal je de natuur het liefst naar binnen? Dan ga je voor grote jungle-achtige planten met grote bladeren. Ben je wat subtieler? Dan kies je voor een leuke cactus. Voor iedere stijl is er iets.

Doe gezond, koop een plant

Planten zijn de nieuwste accessoires voor je huis. En het voordeel? Ze hebben bijkomende voordelen voor je gezondheid. Steeds meer planten zijn luchtzuiverend en nemen schadelijke stoffen uit de lucht op, waarna deze via bijvoorbeeld de wortel worden afgebroken. Je fleurt niet alleen je huis op, maar verricht ook een goede daad voor je gezondheid.

Planten in huis kunnen de boel levendiger maken

Zo houd jij jouw plant in leven

Laten we wel wezen: planten in leven houden kan een echte uitdaging zijn. Wat zijn de belangrijkste tips om je groene vrienden een lang en goed leven te geven? Geef ze het juiste plekje in huis. Sommige planten houden van zon, anderen juist van schaduw of een combinatie van de twee. Weer andere planten houden niet van verhuizen en zijn van het eerste moment aan hun plekje gehecht. Daarnaast is de hoeveelheid water een belangrijke. Leer hoeveel water jouw plant nodig heeft om optimaal te groeien en je zal er een hoop plezier van hebben.

 Naar boven