Een futon matras

kwalitatief futon matras

Kiezen voor een futon is kiezen voor slapen op Japanse wijze. En slapen op Japanse wijze is anders. Of beter: de Japanner handelt anders nadat hij wakker geworden is. Dan namelijk rolt de gemiddelde Japanner namelijk zijn bed (matras) op en legt die in de kast. Zo is de slaapkamer leeg en kun je de kamer gebruiken voor andere doeleinden. Best interessant en handig en daarom begint ook Europa en Nederland deze manier van slapen en wakker worden te ontdekken. Bij deze manier van doen hoort een futon matras, een matras die in de westerse wereld wel iets anders aangeboden wordt dan het originele Japanse futon matras.

De basis van een futon is stevig al kan de hardheid van de matras behoorlijk kan variëren. Om de basis zitten zes katoenen lagen. Die zes lagen verklaren al voor een groot deel waarom een futon matras zo heerlijk ligt. Het futon matras wordt bovendien nog eens omhuld met een zachte, fijne vlies. Het futon dat in Nederland verkocht wordt is toch behoorlijk anders dan het futon zoals ze dat in Japan kennen. Logisch, want Nederlanders zijn bijvoorbeeld langer en zwaarder dan de gemiddelde Japanner en daarom zijn de futon matrassen aangepast. Zo beschikt een futon matras in Nederland over een onderstel, in Japan is dit niet aan de orde. Daar hebben ze wel een soort van bedmatje, een matje dat hier dus vervangen is door een bedbodem.

De voordelen van een futon matras
De voordelen van een futon matras

Op het matje wordt In Japan het matras neergelegd. De Nederlandse futons combineren beide en vormen dus een combinatie van matje (bedbodem) en matras. En juist die combinatie zorgt voor optimaal slaapcomfort. In Nederland worden dus onderstellen gebruikt, onderstellen die weer niet met normale onderstellen vergeleken kunnen worden omdat ze een stuk lager zijn.  Daardoor lijkt de slaapkamer optisch groter en ook ruimer. Deze onderstellen zijn vaak van hout en hebben dus een natuurlijke uitstraling.

Nog iets; het hoofdeinde van het bed kan ook van heel verschillende producten vervaardigd zijn. Van glas bijvoorbeeld, maar net zo goed van kunststof, hout, metaal of met stof bekleed. Je zou een futon matras dus ook perfect kunnen gebruiken voor de logeerkamer, om reden van ruimte en het aanbieden van comfort aan je gasten. Ondertussen gebruiken ook steeds meer mensen met rugklachten een futon. Ze ervaren het als buitengewoon prettig en voelen zich lichamelijk een stuk beter en bovendien veel beter uitgerust na een nachtje slapen op een futon matras.

De in Nederland ondertussen veel verkochte combinatie van futon en onderstel geeft je veel meer ruimte in je slaapkamer en is allesbehalve een soort van campingbedje die je plaatst en opbergt. Slapen op een futon is het beste wat jij je wensen kunt, ondanks het feit dat de matras dus oprolbaar is. De in Nederland steeds populairder wordende combinatie van futon matras en onderstel zijn er vanwege de populariteit ondertussen in heel veel verschillende kleuren, soorten en maten. Het is in dit kader best leuk om voor een Aziatische look te kiezen, waarmee je de herkomst van de futon matras recht doet. Bij een futon matras kun je ondertussen ook tal van bijpassende accessoires kiezen.