Op zoek naar een nieuwe vloer? Ga voor lamelparket!

lamelparket

Is jouw huis toe aan een nieuwe vloer, maar heb je nog geen idee wat voor soort vloer je wilt? Het is een lastige keuze, juist omdat het aanbod zo groot is. De meest gangbare vloeren zijn laminaat en pvc vloeren, maar heb je ook al nagedacht over lamelparket? Vergeleken met laminaat en pvc is dit type vloer minder bekend, maar lamelparket heeft zeker z’n voordelen. Lees ze hier!

1. Een natuurlijke uitstraling en duurzaam materiaal

Lamelparket lijkt erg veel op een gewone houten vloer of parketvloer. Het verschil zit ‘m in de opbouw. Een parketvloer is volledig van hout gemaakt, terwijl bij lamelparket alleen de bovenste laag van hout is. De rest van de plank bestaat uit multiplex. Door deze opbouw hoeft er voor lamelparket minder hardhout te worden gebruikt, wat deze vloer een stuk milieuvriendelijker maakt dan een parketvloer. Het voordeel is dat je toch die natuurlijke uitstraling behoudt.

lamelparket
lamelparket

2. Goede prijs/kwaliteitverhouding

De aanschaf van een nieuwe vloer kost altijd veel geld. Daarom is het van belang goede research te doen naar een vloer waar je lang plezier van hebt. Lamelparket is veel goedkoper dan een massieve houten vloer, doordat er multiplex dat onder de toplaag zit. Multiplex is namelijk veel minder duur dan hout. Niet alleen de aanschafprijs, maar ook de legprijs van lamelparket relatief goedkoop. Dit komt doordat je de vloer middels een klikverbinding kunt leggen.

3. Verkrijgbaar in vele soorten en maten

Waarschijnlijk heb je al nagedacht over de kleur van je vloer. Het mooie is; lamelparket is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van licht tot donker hout, van smalle tot brede planken tot wel 22 centimeter; met lamelparket kun je alle kanten op. Daarnaast is natuurlijk geen plank hetzelfde, wat een speels effect geeft aan jouw interieur.

Op zoek naar een nieuwe vloer van topkwaliteit? Ga langs bij een specialist en kies de vloer die helemaal aan jouw wensen voldoet.