Altijd een lekkere geur in huis!

lekkere geur in huis

Iedereen wilt het wel, een lekkere geur binnenshuis. Vooral wanneer de koudere dagen op komst zijn, deze gaan vaak gepaard met slecht weer en wind. Dit kan zorgen voor een enorme muffe geur in huis, en dat is natuurlijk het laatste wat je zou willen. In dit artikel bespreken we wat je kunt doen voor een heerlijke geur binnenshuis.

Lavendel, de klassieker.

Wanneer het winter is, maar je wilt toch weer even dat zomergevoel terug, dan is lavendel een hele goede oplossing. Je kunt allerlei soorten dingen kopen om een lavendelgeur te creëren, maar lavendelspray is ook vrij makkelijk zelf te maken. Je kunt dit doen door lavendel gecombineerd met zuiveringszout in een sprayflesje te doen, en hier gezuiverd water aan toe te voegen en voilà, lavendelspray! Je kunt de lavendel sprayen op plekken waar je wilt dat het lekker zomers ruikt.

Bordje met schoonmaakazijn.

Deze andere simpele tip kan ook zorgen voor een heerlijke geur, plaats een aantal borden met schoonmaakazijn op de radiator en voeg hier een aantal druppels met citroenolie aan toe, het is namelijk zo dat wanneer je schoonmaakazijn verwarmt, dat dit dan vieze luchtjes verdrijft, en de frisse geur komt terug.

tips lekkere geur thuis
Wat kun je doen voor een lekkere geur in huis?

Baking soda.

Baking soda is een uitstekend materiaal als je een lekkere geur in huis wenst, je kunt het ook laten dien als geur-vreter. Baking soda wekt namelijk absorberend, en het haalt dus ook vieze geuren uit de lucht. Doe simpelweg wat baking soda in een potje en zet hem op een kast, of op de tafel. Je kunt ook baking soda over een vloerkleed heen strooien als deze muf ruikt, je zult merken dat het wonderen doet!

Pannetje met water.

Je kunt ook een pannetje nemen, deze met water vullen, en vervolgens kruiden en fruit toevoegen. Je kunt hierbij denken aan sinaasappel of citroen met kruidnagel, maar je kunt ook voor bijzondere en exotische specerijen kiezen. Laat het heel voorzichtig koken, en binnen afzienbare tijd verspreiden de heerlijke geuren zich door het hele huis!