Deze vormen van boomverzorging en -onderhoud kun je beter uitbesteden aan een professional

processierups bestrijden

Om lang van jouw bomen te kunnen genieten is goed onderhoud en trouwe verzorging van groot belang. Boomverzorging en -onderhoud zijn echter geen eenvoudige klussen, vooral als het grotere, oude bomen betreft. Waar je de verzorging van de kleine, jonge bomen prima zelf kunt uitvoeren, is het aan te raden om de verzorging van de oude, grote bomen uit te voeren aan een professional. Wij vertellen je welke vormen van boomverzorging en boomonderhoud je het beste kunt overdragen aan een boomverzorgingsbedrijf.

 

Bomen snoeien

Het snoeien van bomen is van nature niet noodzakelijk, maar in de meest gevallen wel gewenst. Door een boom regelmatig te snoeien blijft de vorm van de kroon mooi, treedt dat dat er topzware takken ontstaan, blijft de boom veilig en wordt voorkomen dat de boom voor overlast gaat zorgen. Wanneer een boom echter niet op de juiste wijze en niet met de juiste materialen gesnoeid wordt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de levensduur en gezondheid van de boom. Door het snoeien van jouw grotere bomen uit te oefenen op een boomverzorger weet je zeker dat de bomen veilig en op de juiste wijze gesnoeid worden, zodat jij er nog jaren van kunt genieten.

 

 

eikenprocessierups
Het gemaakte van de eikenprocessierups in Hoogeveen uitbesteden

Bomen kappen

Ook voor het kappen van grotere bomen geldt dat je beter uit kunt nemen op een professioneel boomverzorgingsbedrijf. Bij het kappen van bomen komt veel kijken en wanneer de werkzaamheden niet op de juiste wijze worden uitgevoerd, kan dat gevaar opleveren voor de omgeving van de boom. Door jouw bomen te laten kappen door een boomverzorger hoef je je geen zorgen te maken over bijkomende bijkomende schade en kunnen zelfs de lastigste geplante bomen op veilige wijze gekapt worden.

De strijd tegen de eikenprocessierups

De eikenprocessierups is één van de grootste plagen die de Nederlandse natuur op dit moment rijk is. Het vervelende aan deze plaag is bovendien dat het niet alleen de natuur treft, maar ook mensen en dieren. De nare brandhaartjes van de eikenprocessierups kunnen voor een scala aan milde tot zeer ernstige gezondheidsklachten zorgen, waardoor het belangrijk is dat dat rups mogelijk mogelijk bestreden wordt. Wil jij de eikenprocessierups bestrijden in Hoogeveen of een andere plaats bij jou in de buurt? Om uw gezondheid, de gezondheid van uw naaste en de gezondheid van uw eikenbomen te behouden, is het ook aanbevolen om deze werkzaamheden uit te voeren in een professionele boomverzorgingsbedrijf met een specialisatie in eikenprocessierupsbestrijding.