Op tijd plannen van het kopen van verpakkingen

verhuisdozen

Als je al de datum van je verhuizing hebt vastgelegd en al bijna klaar bent voor je toekomstige woonplek, dan is het waarschijnlijk tijd om na te denken over de details. De belangrijkste vraag is of je al het verpakkingsmateriaal al in huis hebt, zodat je aan de slag kunt.

Het is soms moeilijk om te weten wanneer je moet starten met het bestellen van verhuisdozen of te anticiperen op de tijd die nodig is. Je kunt beginnen met het sorteren van objecten die je meteen kunt inpakken.

Organisatie is belangrijk

Wees ervan bewust dat het nooit te vroeg is om te beginnen met verhuisdozen, onafhankelijk van de ruimte waarin je woont. Hoe eerder je begint, hoe beter je kunt organiseren. Je zult minder gestrest zijn als de verhuisdatum nadert.

Alleen jij weet wanneer je moet starten met inpakken. Het is in ieder geval verstandig om een deadline voor jezelf te stellen, die een aantal weken voor de daadwerkelijke verhuizing ligt. De verhuizing begint met het van tevoren maken van een realistische planning.

Wanneer je de dozen gaat inpakken, maak dan een lijst van alle essentiële objecten. Alles dat nuttig is voor het dagelijks gebruik, zoals kookgerei, huishoudelijke producten en elektronische apparaten.

Lijst maken

Alles wat niet op deze lijst voorkomt kan worden ingepakt, bijvoorbeeld schilderijen en beelden, decoratie, vazen, porselein en dergelijke. Door op deze manier te werken zul je kostbare tijd sparen. Je zult ook voorkomen dat je reeds ingepakte dozen hoeft te openen, omdat je iets dringend nodig hebt.

Kleine tip: de dag voor je verhuizing moet je alvast een koffer klaarzetten met de spullen die je direct nodig hebt, zoals kleding, toiletartikelen en beddengoed. Dit is noodzakelijk om na een zware verhuisdag te kunnen genieten van je rust.

Probeer een specifiek schema te maken om de dagen in te delen wanneer je bepaalde spullen gaat inpakken. Op deze manier wordt het verhuizen minder lastig en zul je meer overzicht hebben.

verpakkingsmateriaal
Zoek het juiste verpakkingsmateriaal

Denk aan je apparatuur 

Om nog meer te optimaliseren, is het bijzonder nuttig om je apparatuur extra te beschermen met goede verpakkingsmaterialen, zoals noppenfolie. Voor je meubelen kun je verhuisdekens gebruiken, die ervoor zorgen dat het niet beschadigd raakt tijdens de drukke dag.

Je moet ook inschatten hoeveel dozen je nodig hebt om alles in te pakken. Om dit te doen, ga dan naar elke kamer en probeer het aantal dozen te voorspellen. Houd rekening met de voorwerpen die je ziet, evenals hun grootte, om het aantal te bepalen en het type dozen dat ervoor geschikt is.

Of je nu zelf gaat verhuizen of dat je het uitbesteed, er is één detail waar je aan moet denken. In de verhuiswagen moeten de zware dozen altijd onderop geplaatst worden en de lichtere dozen er bovenop.

Denk er dus aan om dit op de dozen te schrijven, zodat iedereen altijd weet wat er gedaan moet worden. Het is tevens gemakkelijk om op de dozen te schrijven wat de inhoud is. Ook dat scheelt tijd bij het uitpakken.