Nieuwe slaapkamer? Dit mag je zeker niet vergeten!

nieuwe slaapkamer

Ga je binnenkort verhuizen of is het tijd om je huidige slaapkamer een flinke make-over te geven. Dan staat je een hele leuke en spannende tijd te wachten. De functie van de slaapkamer is de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar deze voorheen niet echt boven aan ons prioriteitenlijstje stond bij het stylen van een woning, is het tegenwoordig juist één van de belangrijkste ruimtes in huis geworden.

 

Eigenlijk ook niet zo vreemd, want je brengt hier verreweg de meeste tijd in door. Bovendien is de slaapkamer niet alleen meer een plek om in te slapen, maar wordt deze voor steeds meer verschillende doeleinden gebruikt. Televisie kijken, lekker loungen en genieten van je vrije tijd zijn steeds belangrijker geworden in de slaapkamer. Met enkel een prachtig bed ben je er nog niet. Maar wat mag je zeker niet vergeten bij het inrichten van jouw (nieuwe) slaapkamer? Wij zetten de belangrijkste essentials op een rijtje.

 

Creëer een prachtige loungeruimte

 

Beschik je over een grote slaapkamer? Lucky you! Dat geeft je veel meer flexibiliteit in het stylen van de ruimte. Bovendien kun je de kamer daardoor voor veel meer verschillende doeleinden gebruiken. Zo zien we steeds vaker dat de slaapkamer voor wat extra vrije tijd wordt ingezet. Ben je het zat om iedere avond languit op de bank in de woonkamer door te brengen? En wil je genieten van de luxe en warme uitstraling van de slaapkamer? Creëer dan een prachtige loungeruimte.

 

Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare ruimte kun je deze loungeruimte geheel naar eigen wens inrichten. Kies voor een heerlijke luie zetel of prettige bank om op te relaxen en sluit eventueel een extra televisie aan.

 

Let op: voor een goede nachtrust is het belangrijk om het aantal uren achter het beeldscherm te beperken. Probeer daarom een half uur voordat je gaat slapen alle beeldschermen in de slaapkamer uit te schakelen. Kruip lekker onder het dekbed en lees eventueel nog een goed boek voordat je je ogen sluit. Zo bevorder je je nachtrust aanzienlijk.

nieuw dekbed
Wat is er belangrijk bij het inrichten van mijn nieuwe slaapkamer?

 

Voldoende opbergruimte

 

Een slaapkamer met een rommelige uitstraling is niet bevorderlijk voor de nachtrust. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk rust creëert. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van rustgevende kleuren aan de muur, zachte accessoires en verduisterende gordijnen. Ook voldoende opbergruimte mag niet ontbreken. Kies bij voorkeur voor een dichte kledingkast, zodat je kleding, schoenen, tassen en extra dekbedden uit het zicht liggen. Zo behoud je de rust in de kamer, waardoor je van een betere nachtrust kunt genieten.

 

Kwalitatief beddengoed

Het inrichten van de slaapkamer kan ontzettend leuk zijn, maar daardoor vergeet je soms wel eens essentiële elementen. Bijvoorbeeld de keuze voor kwalitatief beddengoed. Dit terwijl een matras, hoofdkussen en dekbed ontzettend belangrijk zijn voor een goede nachtrust.

 

Wij adviseren daarom om in contact te komen met een beddenspecialist. Laat je informeren over de verschillende opties en zet jouw eigen wensen op een rijtje. Kies je bijvoorbeeld liever voor een enkel dekbed of ga je liever voor een dekbed 4 seizoenen, , zodat het slaapklimaat altijd optimaal is? Ook de vulling van een dekbed kan erg belangrijk zijn. Waar donzen en wollen dekbedden zeer hoog scoren in gebruisvriendelijkheid en isolatievermogen, zijn synthetische dekbedden weer uitstekend geschikt voor mensen die allergiegevoelig zijn. Bespreek vooraf de mogelijkheden en verrijk jouw slaapkamer met de prachtigste essentials!