Welke loungeset heeft de langste levensduur?

levensduur loungeset

Je bent op zoek naar een loungeset, maar je weet nog niet welke je wilt aanschaffen. Niet alleen de uitstraling ervan is belangrijk, want het kopen van een loungeset brengt meer factoren met zich mee. Zo is het van belang dat je goed let op het materiaal, want dit bepaalt de kwaliteit en de levensduur. Omdat er verschillende opties zijn in het kiezen van het materiaal, geven wij je enkele tips over welke de langste levensduur heeft en hoe je ervoor kunt zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat. Want dat is natuurlijk wat je wilt!

Welk materiaal heeft de langste levensduur?

Het type materiaal staat op nummer een wat betreft het bepalen van de langste levensduur. Zo is een loungeset van plastic het minst aan te raden, ondanks dat de aankoopprijs in de winkels lager ligt dan bijvoorbeeld een van aluminium. Dit materiaal kan goed tegen roestschade waardoor de kwaliteit van je loungeset niet aangetast wordt. Een ander materiaal wat gemakkelijk 20 jaar of langer mee kan gaan is vlechtwerk, ook als het te maken krijgt met verschillende weersomstandigheden. Vlechtwerk wordt gecombineerd met het materiaal wicker en wanneer er een draadje kapot gaat is het eenvoudig te repareren. 

welke loungeset
Alles over de kwaliteit en levensduur van een loungeset

Waar komt de loungeset te staan?

Een andere belangrijke factor die meespeelt in het bepalen van de langste levensduur van een loungeset is de plaats waar je hem neerzet. Het is aan te raden om hem onder een overkapping neer te zetten. Zo blijft de schade beperkt tijdens diverse weersomstandigheden en hoef je je geen zorgen te maken over verminderde kwaliteit. Zo blijft de loungeset vrij van viezigheid en hoef je hem minder vaak schoon te maken. Deze aanpassingen en in combinatie met een goed onderhoud zorgen ervoor dat je lang kunt genieten van de loungeset. 

Verandering van het seizoen

Wanneer de zomer voorbij is bestaat de kans op onguur herfst- en winterweer. Diverse weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en vorst zorgen ervoor dat de levensduur van je loungeset sneller achteruitgaat. Mocht je beschikken over een tuinhuis of andere plek waar je hem eventueel kunt opbergen, dan is het aan te raden dit te doen. Er zijn loungesets die bestendig zijn tegen dit soort weersomstandigheden, maar toch zal het altijd de levensduur beïnvloeden. Mocht je geen opbergruimte of overkapping hebben, dan is het een idee om een beschermhoes aan te schaffen. Dit zorgt ook voor een langere levensduur.