Hippe salontafels toevoegen in huis

Salontafels in allerlei soorten en maten

Salontafels. In bijna iedere woonkamer zijn wel te vinden. Je moet immers ergens je kopje koffie of glas wijn op kwijt wanneer je op de bank zit. Maar er zijn zoveel verschillende soorten salontafels te vinden op de markt. Hieronder lees je een aantal soorten salontafels die tegenwoordig helemaal hip zijn.

1. De inschuifbare salontafel

De salontafels bestaat eigenlijk uit meerdere kleine tafels, van verschillende maten. Daardoor zijn ze gemakkelijk in elkaar te schuiven tot één tafel. Dit is natuurlijk ideaal als je maar weinig beschikbare ruimte hebt. Je kunt er zoveel tafels bij schuiven als nodig is. Vaak zie je deze uitvoering in een combinatie van hout en staal, vaak zwarte poten en een zwarte rand en een lichtkleurig houten blad. Tijdloos en zeer modern, voor wanneer het van jou ook wat speelser mag.

Salontafels zijn een vast onderdeel van de woonkamer

2. De boomstam

Deze salontafel bestaat uit een houten blad, vaak een stuk van een boomstam. Dit staat dan op, vaak, zwarte pootjes. Het mooie van dit blad is dat het vaak van natuurlijk hout is gemaakt en je hierdoor mooi alle jaarringen en groeven kan zien. Het is erg duurzaam en geeft een mooie botanische touch aan je interieur. Zorg er wel voor dat het hout voorzien is van een beschermende coating, anders krijg je snel kringen of vlekken in het blad.

3. Glas

Een glazen salontafel zie je ook vaak. De tafel geeft meer optische ruimte aan je kamer waardoor deze groter lijkt. Het is supermakkelijk schoon te maken, echter kent deze tafel ook nadelen. Het kan snel barstjes of deukjes krijgen en is snel vatbaar voor beschadigingen. Het is dus zaak om onderzetters of iets dergelijks te gebruiken, als je lang plezier wil hebben van je salontafel.

4. Marmer

Marmer is ook een heel tijdloos materiaal. Je salontafel heeft dan een marmeren blad en vaak zwarte of goudkleurige pootjes. Dit geeft je interieur een hele chique en luxueuze look. Let wel op dat de tafel bij de rest van je interieur moet passen, marmer matcht niet overal heel makkelijk mee. Bovendien krijg je met marmer snel last van kringen en vlekken, dus wederom zijn onderzetters van groot belang.