Met welk interieur kan je zwarte hanglampen combineren?


Boven de eettafel hebben we in ons interieur altijd graag hanglampen hangen. Een hanglamp is erg functioneel omdat hij vrij hoog boven de tafel hangt en werpt een bijzonder goed licht op de tafel en eromheen. Een hanglamp is leuk te integreren in ons interieur en met verschillende designs en kleuren kunnen we ze net dat beetje extra geven waardoor ze ons interieur helemaal af kunnen maken. De laatste tijd zien we steeds meer zwarte hanglampen opduiken in verschillende interieurs en vooral Directlampen heeft een uitgebreid assortiment.

Zwarte hanglampen
Het leuke van een zwarte hanglamp is dat het een hoog contrast geeft met andere kleuren en daardoor snel opvallen. Het lijkt in eerste instantie een beetje raar maar hij valt juist op door niet op te vallen! Een hanglamp die zwart is kan bijvoorbeeld in een licht, modern interieur net dat beetje extra geven om het wit te doorbreken. De frisse witte uitstraling wordt hierdoor behouden maar krijgt net dat beetje extra dat het verdient. De zwarte hanglamp zal hierdoor een echte eyecatcher worden.

Hanglampen die zwart zijn doen het ook erg goed in industriële interieurs. Industriële interieurs hebben vaak wat donkerdere kleuren waardoor de lamp goed opgaat in het interieur. De lamp zal nog steeds opvallen omdat er een helder licht uit een zwarte kap komt, dus contract zal er altijd blijven.
Een hanglamp die zwart is, past ook erg goed in een landelijk interieur. Landelijke interieurs en industriële interieurs hebben overeenkomsten. Landelijke interieurs zijn over het algemeen net wat verzorgder, met een iets warmere uitstraling. Als je veel gebruik maakt van hout of riet in een landelijk interieur kunnen hanglampen die zwart zijn het thema leuk onderbreken en je interieur net even iets anders geven.

Combineren
Met het combineren van verschillende interieur stijlen kan je leuke creaties maken. Zwarte hanglampen passen eigenlijk goed bij elk soort interieur. De meeste mensen vinden een wat lichter interieur fijn omdat het ruimte schept en mensen er vrolijk van worden. Wees niet bang om zwarte items toe te voegen aan je interieur. Zwart schrikt een hoop mensen af maar dat is nergens voor nodig. Om je interieur echt goed tot zijn recht te laten komen zal je kleuren moeten onderbreken en de aandacht op bepaalde stukken moeten vestigen zoals de hanglamp.