Inrichten van jouw huurhuis


Wanneer je beschikt over een appartement of een klein huis in de binnenstad is het soms lastig om het in te richten. Dit snappen wij bij Principle vastgoed, de verhuurmakelaar van Amsterdam. Daarom geven we in dit artikel tips voor het inrichten van jouw huurhuis.

Kleuren

Kies voor lichte kleuren wanneer het gaat om de vloer en de muren, zo creëer je ruimte en lijkt een kamer al snel groter. Donkere kleuren zouden eigenlijk alleen mogen terugkomen in accenten, denk dan aan jouw interieur.

Ruimte

Kijk goed naar de ruimte die je hebt en probeer alles te benutten, laat je wil de vrije hand hebben en denk dan later aan het geld. Je wordt er creatief van en dit zal tot goede ideeën leiden. Kijk dus ook de hoogte in zeker wanneer het gaat om bergruimte waar je niet dagelijks bij hoeft te kunnen. Stapel bijvoorbeeld kasten op elkaar om elke hoek te benutten, let er wel op dat de kasten goed bij elkaar moeten passen.

Ook kun je opzoek gaan naar multifunctionele meubels, denk aan een poef met opbergruimte erin, uitschuifbare eettafels etc. Sommige mensen gebruiken zelfs hun raampost als zitplaats wanneer er gasten op bezoek zijn.

Zweven

Kies voor zwevende meubels waardoor je de vloer eronder nog kunt zien. Zoals een plank i.p.v. een hele boekenkast, het zal schoon blijven en op het oog zal het meer ruimte geven.

Opruimen

Houd in alle tijden het huis schoon, vergeet jouw verzamelingen, gooi deze weg! Breng het naar de kringloop zodat je het toch nog met een goed gevoel kan wegzetten. Wanneer je het niet weg wilt gooien, bewaar deze dan nog even. De volgende keer dat je het dan ziet na lange tijd is het makkelijker om het weg te gooien.